Retailerii de telefoane si accesorii, pe pierderi in 2011. Vezi topul complet

Majoritatea retailerilor de telefoane mobile si accesorii au inregistrat pierderi anul trecut, arata datele de la Ministerul de Finante.

Practic, pierderile celor mai mari retaileri de telecom- care si-au declarat indicatorii financiari pe 2011- au fost anul trecut in jurul a 7 milioane de euro.

Germanos, liderul pietei de retail GSM, nu si-a declarat datele financiare pe 2011, insa oficialii companiei grecesti declarau la finalul anului trecut ca vor termina 2011 pe profit, dupa cinci ani de pierderi. In 2010, pierderile retailerului cu peste 200 de magazine au fost de aproape sase milioane de euro.

Dintre companiile care si-au publicat indicatorii financiari, singurul jucator care si-a majorat afacerile anul trecut este Arsis Trading, distribuitor al Vodafone Romania, al doilea operator de telecom de pe piata locala.

Pe de alta parte, printre cele mai mari scaderi au fost inregistrate de retelele Internity si Fonomat.

Anul trecut vanzarile de telefoane mobile de pe piata locala au fost in jurul a 3-3,5 milioane de unitati, dintre care 600.000 de exemplare au fost smartphone-uri, conform producatorului de IT si electronice Samsung Romania.

Pe de alta parte, valoarea vanzarilor de telefoane mobile si accesorii a fost de circa 191 milioane de euro in 2011, in crestere cu 10% fata de 2010, potrivit companiei de cercetare GFK Romania.

Datele retailerului Euro-GSM au fost oferite de companie, retailerul nepublicandu-si inca indicatorii financiari pe site-ul Ministerului de Finante.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri