Vanzarile de aparate foto aproape s-au prabusit in trimestrul al doilea al acestui an, scazand cu 25,5% la circa 9 milioane de euro, conform studiului Temax, realizat de compania de cercetare GFK Romania.

„Cresterea vanzarilor de aparate de fotografiat, vizibila in ultimii doi ani si care a atins varful in timpul campaniei Black Friday si de Craciun din 2012 s-a oprit brusc in T2 anul acesta. In total, sectorul foto a scazut cu 25,5% in T2 2013. Aparatele foto compacte entry level, puternic afectate de smartphone-uri, au inregistrat o rata de descrestere de doua cifre. Chiar si compactele de top si DSLR-urile au contribuit la declin, vanzarile acestor tipuri de camere inregistrand scaderi”, afirma analistii GFK.

Per total, in prima jumatate a anului, vanzarile de camere foto au fost de 18 milioane de euro, mai mici cu 10,3% fata de ianuarie-iunie anul trecut.

Piata bunurilor de folosinta indelungata din Romania (vanzarile de IT, electrocasnice mici si mari, electronice- televizoare, telecom, echipamente de birou, foto) a crescut cu 4,3% in primul semestru al acestui an, pana la 699 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Aparatele foto, singurele in scadere pe piata de electronice si IT