Vanzarile de aparate foto aproape s-au prabusit in trimestrul al doilea al acestui an, scazand cu 25,5% la circa 9 milioane de euro, conform studiului Temax, realizat de compania de cercetare GFK Romania.
„Cresterea vanzarilor de aparate de fotografiat, vizibila in ultimii doi ani si care a atins varful in timpul campaniei Black Friday si de Craciun din 2012 s-a oprit brusc in T2 anul acesta. In total, sectorul foto a scazut cu 25,5% in T2 2013. Aparatele foto compacte entry level, puternic afectate de smartphone-uri, au inregistrat o rata de descrestere de doua cifre. Chiar si compactele de top si DSLR-urile au contribuit la declin, vanzarile acestor tipuri de camere inregistrand scaderi”, afirma analistii GFK.

Per total, in prima jumatate a anului, vanzarile de camere foto au fost de 18 milioane de euro, mai mici cu 10,3% fata de ianuarie-iunie anul trecut.

Piata bunurilor de folosinta indelungata din Romania (vanzarile de IT, electrocasnice mici si mari, electronice- televizoare, telecom, echipamente de birou, foto) a crescut cu 4,3% in primul semestru al acestui an, pana la 699 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri