Luxoft Romania, una dintre cele mai mari companii de software si servicii informatice de pe piata locala, vrea sa recruteze 200 de persoane pana la finalul anului, urmand sa ajunga astfel la in jur de 1.000 de angajati, a declarat pentru wall-street.ro, Bogdan Pelinescu, directorul general al companiei.
Filiala din Romania are aproximativ 800 de salariati si este a treia ca numar de angajati in cadrul grupului rusesc Luxoft, dupa filialele din Ucraina (2.600 de persoane) si Rusia (2.200). Grupul Luxoft are in jur de 6.500 de angajati in 12 tari din Europa, Asia si America de Nord.

“Vrem sa recrutam specialisti pentru tehnologii precum Java, C/C++, testare si testare automata. Planurile sunt de extindere si pentru 2014, dar nu putem oferi cifre deocamdata”, a afirmat Pelinescu.

Luxoft Romania, o companie cu afaceri de 21,1 milioane de euro anul trecut, a fost fondata in iulie 2008 odata cu achizitionarea de catre grupul rus Luxoft a ITC Networks, una din cele mai mari companii de software de telecomunicatii de pe piata romaneasca. Luxoft a preluat la acel moment 90% din ITC Networks, o companie infiintata de Doru Mardare in anul 2000. In prezent, Mardare este managing director pe segmentul de solutii pentru telecomunicatii in cadrul companiei.

Angajatii din birourile de la Bucuresti (din centrul Novo Park si zona Floreasca) lucreaza pentru 40 de proiecte pentru clienti din Europa, Asia si America de Nord.

De asemenea, compania se concentreaza pe trei segmente: industria de telecomunicatii (dezvoltare de software, design de hardware, testare de sisteme, automatizare de teste), segmentul auto (software de infotainment, design de hardware, integrare GPS, solutii de conectivitate web si voce) si domeniul financiar (dezvoltare de aplicatii si mentenanta, suport continuu pentru productie, integrare de aplicatii enterprise, consultanta in domeniul arhitecturii de sistem).

Evaluam constant posibilitatea deschiderii unui centru in afara Bucurestiului. Probabil o vom face

Pe de alta parte, media de varsta a celor 800 de angajati Luxoft Romania este de 27-28 de ani. De asemenea, 63 dintre angajati lucreaza de peste zece ani in companie.

Legat de posibilitatea deschiderii unui centru Luxoft in afara Bucurestiului, Pelinescu a afirmat ca aceasta optiune a fost in mod constant printre optiuni.

“Probabil, o vom face in momentul in care vom avea nevoie de o extindere rapida”, a adaugat managerul.

Pelinescu nu a oferit detalii exacte despre evolutia Luxoft Romania in acest an, ca urmare a listarii grupului in urma cu cateva luni pe bursa de la New York.

“Anul acesta vom avea o crestere robusta care va fi determinata atat de clientii noi cat si de cei existenti. Telecomul este cel mai important segment de business pentru noi, insa domeniul financiar este unul care creste tot mai mult”, a explicat seful Luxoft.

Grupul rus Luxoft a avut afaceri de 271,1 milioane de dolari anul trecut si lucreaza cu peste 130 de clienti din intreaga lume, printre care IBM, Boeing, Ford, Harman, Dell, HP, Bosch, Alstom, Deutsche Bank, Citibank, UBS sau Avaya.

Activitatea de baza a companiei se desfasoara in Europa Centrala si de Est, unde Luxoft are 14 centre de dezvoltare si 18 birouri. Grupul are sediul central in Zug, Elvetia si este listat la Bursa de Valori New York (LXFT US).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri