Read Forward este o companie care se axeaza pe crearea de aplicatii pentru carti (in special pentru copii) si de manual digitale.

De altfel, cei de la Read Forward sunt cei care au lansat si “Lectia Verde”, primul manual digital din Romania, realizat in parteneriat cu Holcim Romania, unul dintre cei mai mari producatori de ciment de pe piata locala.

Compania fondata Paul Balogh (foto stanga) si Cristian Dinu (foto dreapta) in martie anul trecut are cinci angajati, iar anul acesta va avea o cifra de afaceri de aproximativ 100.000 de euro.

Angajatii Read Forward au inceput sa lucreze pentru Festivalul George Enescu la inceputul acestui an, ei realizand noul site al evenimentului si aplicatiile in engleza pentru utilizatorii de iPhone si de smartphone-uri care ruleaza pe sistemul de operare Android.

Cele doua aplicatii ofera utilizatorilor posibilitatea sa asculte live pe telefon (audio streaming) peste 90% dintre concertele din cadrul festivalului. De asemenea, acestea contin stiri, programul actualizat al concertelor, prezinta lista tuturor salilor de concert (inclusiv localizarea lor pe harta si indicarea locului in care se afla ultilizatorul) si descrierea seriilor de concerte.

Aplicatiile pot fi accesate la http://festivalenescu.ro/app. Acestea au fost realizate in limba engleza, insa noutatile sunt publicate in romana.

“In prima zi de la publicare (30 august pentru Android si 31 pentru utilizatorii de iPhone), cele doua aplicatii au fost descarcate in total de aproximativ 500 de persoane. De asemenea, site-ul evenimentului a avut peste 8.000 de vizitatori in prima zi de festival”, a afirmat Paul Balogh pentru wall-street.ro.

Site-ul Festivalenescu.ro este gazduit in cloud, iar in august a inregistrat peste 100.000 de vizite.

In premiera, concertele vor putea fi urmarite live pe site-ul Festivalului, atat in varianta video cat si audio.

Pentru editia din acest an a Festivalului Enescu s-au pus in vanzare peste 125.000 de bilete (abonamente sau bilete individuale). Saptamana trecuta mai erau disponibile in jur de 7.000 de bilete, potrivit celor mai recente date oferite de organizatori.

Pe de alta parte, o parte dintre concerte pot fi urmarite live la cinematograful Grand Cinema Digiplex.

Afla mai multe despre cine sunt tinerii de la Read Forward din textul: Au lansat primele aplicatii iPad ale unui scriitor roman. Mihaela Radulescu si Cartarescu, printre clienti