Bursele vest-europene au deschis marti cu variatii nesemnificative, in asteptarea datelor privind industria prelucratoare din Statele Unite, insa actiunile Nokia afiseaza o crestere record, de 45%, dupa ce Microsoft a anuntat ca va prelua divizia de telefoane mobile a companiei finlandeze, relateaza Mediafax.
Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a scazut cu 0,1% marti dimineata, dupa ce a crescut luni cu 1,9%, cea mai solida crestere din ultimele opt saptamani.

Nokia a crescut cu 45%, la 4,29 euro, cea mai buna deschidere din 1991. Microsoft va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia pentru 5,44 miliarde euro, tranzactie care include si un portofoliu consistent de brevete de inventie, au anuntat cele doua companii.

Investitorii asteapta marti datele privind evolutia industriei prelucratoare din SUA in luna august, urmate vineri de un raport privind somajul.

Pietele urmaresc atent si semnalele venite din partea Rezervei Federale a Statelor Unite, care va sustine urmatoarea sedinta de politica monetara la mijlocul lunii septembrie, cand este asteptata o decizie privind reducerea programului de achizitii de obligatiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri