Lenovo, in prezent cel mai mare producator de PC-uri din lume, a lansat la targul de tehnologie IFA, desfasurat in aceste zile la Berlin smartphone-ul Vibe X, un dispozitiv de 5 inch care cantareste numai 120 de grame si are o grosime de 6,9mm, dar si o tableta cu o grosime de numai 7,9 mm, denumita S5000.

Noul smartphone vine dotat cu sistemul de operare Google Android 4.2 Jelly Bean si este propulsat de un procesor quad-core de 1,5 GHz, 2GB RAM si o capacitate de stocare de 16GB.

Pe partea multimedia, Lenovo a decis sa includa o camera foto de 13MP si una frontala de 5MP, care suporta un unghi de filmare de pana la 84 de grade pentru videoconferinte.

Pentru a-l face si mai rezistent la zgarieturi sau socuri, producatorul de origine chineza a decis sa echipeze Vibe X-ul cu o sticla de protectie Gorilla Glass 3.

Smartphone-ul va fi disponibil pe piata din China in luna octombrie, iar din decembrie va ajunge pe toate pietele importante. Pana acum nu a fost facut public pretul la lansare.

Una dintre cele mai subtiri tablete de pe piata

Cu o grosime de numai 7.9 mm, tableta S5000 este una din cele mai subtiri de pe piata. Cantareste numai 246 de grame, aproape o cincime mai putin decat multe din tabletele premium aflate in vanzare. Calitatile sale sunt vizibile incepand cu ecranul de sapte inci si 1280x800px, cu luminozitate de 350 nit si unghi larg de vizionare full HD.

Camera tabletei S5000 le ofera utilizatorilor o experienta HD foto si video de exceptie. Camera din fata, de 1.6MP, ofera o inalta definitie pentru conexiuni video de mare claritate, in timp ce camera de 5.0MP din spate realizeaza fotografii si filme de mare calitate, inclusiv de la mari distante, si poate scana de asemenea coduri QR.

Tableta S5000 ruleaza Android 4.2 (Jelly Bean) si are un procesor quad-core de 1.2 GHz, cu conectivitate optionala 3G HSPA+ 3. S5000 se bazeaza pe portul USB "On the Go" pentru extinderea spatiului de stocare sau pentru incarcarea altor dispozitive, si pe o baterie de 3450mAh pentru pana la opt ore de navigare WiFi non-stop sau sase ore de vizionare filme HD.

Extinderea poftofoliului de ultraportabile

Lenovo a anuntat la expozitia IFA 2013 din Berlin o extindere importanta a portofoliului sau de dispozitive multimodale. Chinezii au prezentat doua noi convertibile din familia Yoga - Yoga 2 Pro, successor al originalului de 13.3 inch, cu monitor pliabil la 360 de grade, si noul ThinkPad Yoga, construit pentru utilizatorii de business.

Mai mult, Lenovo a prezentat si solutii multimodale in zona laptopurilor si desktop-urilor mainstream, prin noile laptopuri Flex de 14 si 15 inch, si prin computerul de birou Flex 20 all-in-one (AIO).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri