Ministrul grec pentru Reforma Administrativa, Kyriakos Mitsotakis, vrea sa elimine "o aberatie", conform propriilor cuvinte, din sectorul public al tarii, si anume zilele suplimentare de concediu acordate angajatilor care folosesc calculatoare, scrie Mediafax.

"Exista inca in sectorul public, in 2013, posibilitatea de a beneficia de 6 zile suplimentare de concediu pe an pentru ca un angajat foloseste un calculator, altfel spus aproape toti angajatii", a explicat ministrul la postul de televiziune Skai.

Anuntul are loc intr-o perioada in care Guvernul este pe cale sa puna in practica o ampla reforma a sectorului public, ceruta de UE si FMI pentru reducerea cheltuielilor publice.

Principalul sindicat al functionarilor publici, Adedy, a explicat ca aceasta prima de calculator corespunde unei pauze zilnice de 20 de minute acordata angajatilor in anii ’90 pentru evitarea problemelor oftalmologice si care a fost ulterior anualizata, rezultand zilele supplimentare de concediu.

Sindicatul a precizat ca eliminarea acestor zile de concediu reprezinta doar un detaliu, fata de reforma care are loc in sistem.
Planul de restructurare prevede disponibilizarea a 12.500 de functionari publici pana la sfarsitul lunii septembrie si un numar egal pana la sfarsitul lui decembrie.

Citeste si:
Bursa de Valori Bucuresti, cea mai mare crestere din lume in 2019
Bursa de Valori Bucuresti,...

La acestia se adauga concedierea a 4.000 de persoane pana la sfarsitul acestui an, inclusiv din televiziunea publica, si a altor 11.000 in 2014, aceste masuri urmand sa fie compensate prin angajari.

Reforma da posibilitatea desfiintarii unor posturi si transferarea angajatilor pe alte pozitii.

Guvernul se concentreaza totodata pe detinatorii de diplome false si pe functionarii sanctionati disciplinar. Criteriile de evaluare sunt insa contestate, iar rectorii universitatilor refuza sa dea ministerului informatiile solicitate.

Personalul universitar va participa saptamana viitoare la o demonstratie, alaturi de profesori si personalul medical.

Citeste si:
Proiect: Concediu de crestere a nepotului pentru bunici
Proiect: Concediu de crestere...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat a cheltuit romanul obisnuit pe vacanta in 2019
Setari Cookie-uri