Alte 20 de minute pe zi sunt dedicate transmiterii de mesaje de pe telefoanele mobile, 18 minute - verificarii e-mailului, 16 minute - navigarii pe diverse site-uri si 11 minute - verificarii conturilor de pe retelele sociale.

"Este impresionant sa vezi cum sunt folosite telefoanele inteligente de detinatorii lor, mai mult ca o platforma de date si informatii si mai putin pentru scopul initial al smartphone-ului", a declarat Shawn DuBravac, de la Consumer Electronics Association (CEA), care a comandat sondajul.

Trei sferturi din persoanele interogate in cadrul acestui sondaj au spus ca obisnuiesc sa foloseasca si o aplicatie pentru a afla starea vremii, acesta fiind, de altfel, unul dintre cele mai utilizate programe, potrivit studiului, scrie Mediafax.

Sondajul a mai dezvaluit faptul ca 53% din utilizatorii de telefoane mobile se folosesc de aceste dispozitive pentru a face cumparaturi online.

Acelaºi studiu mai arata ca 45% din persoanele chestionate au de gand sa cumpere un telefon inteligent in urmatoarele 12 luni, in timp ce 66% dintre utilizatorii de Internet detin un smartphone din luna august 2013.

Dintre cei care nu au un smartphone, 61% au spus ca planuiesc sa isi cumpere unul la un moment dat.

Studiul a fost realizat pe un eºantion de peste 1.000 de persoane adulte din SUA, in perioada mai-august 2013. Potrivit CEA, nu a fost calculata nicio marja de eroare, intrucat studiul are la baza raspunsurile unor persoane voluntare.