"Multi studenti folosesc gresit telefoanele mobile utiandu-se la filme pentru adulti sau ascultand cantece obsecene care le polueaza mintea", a declarat Bihari, care este ministru pentru Arta, Cultura si Tineret in statul Bihar. "Faci o vizita surpriza in orice scoala si gasesti telefoane mobile scumpe in mainile elevilor din clasele superioare", a adaugat el.

Potrivit India Times, Bihari a citat mesajele text cu conotatie sexuala ca avand o contributie la cresterea numarului de cazuri de viol in ultimele luni, scrie Mediafax.

De asemenea, el sustine ca alimentatia care nu se mai bazeaza pe produse vegetale a jucat un rol in acest sens deoarece i-a facut pe tineri mai intempestivi si mai furiosi, in timp ce alimentatia vegetariana curata trupul si mintea. Ministrul a recunoscut ca telefoanele mobile au avantajele lor, dar sustine interzicerea lor in scoli.

Citeste si:

Bihari nu este primul politician care vorbeste despre incidenta cazurilor de viol in tara. In iunie, Babulal Gaur, membru al partidului de guvernamant BJP, a declarat ca violul poate fi considerat infractiune doar daca este raportat la politie. Totodata, in timpul recentelor alegeri, liderul unui partid regional, Mulayam Singh Yadav, a criticat schimbarile legislative care prevad pedeapsa cu moartea pentru viol in grup, afirmand: "Baietii comit greseli: Vor fi spanzurati pentru viol?".

Un viol are loc in India la fiecare 21 de minute, in medie, dar esecul autoritatilor arata ca aceste infractiuni nu sunt raportate sau investigate corespunzator de cele mai multe ori, sustin grupurile de aparare a drepturilor omului.