CONCEDIERI: Siemens da afara 15.000 de angajati

Siemens va concedia 15.000 de angajati, 4% din personalul total, noul CEO Joe Kaeser suplimentand restructurarile pentru a consolida pozitia grupului german in raport cu principalii concurenti, General Electric si ABB, transmite Bloomberg.

Siemens are 370.000 de angajati la nivel global.

Initial, Siemens intentiona sa renunte la 8.000 de angajati, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Fostul CEO al Siemens, Peter Loescher, a fost demis dupa ce compania a anuntat, in luna iulie, ca nu va atinge tinta de profitabilitate pentru anul viitor, de 12% din vanzari, care presupune si reducerea costurilor cu 6,3 miliarde euro, scrie Mediafax.

Analistii anticipeaza ca Siemens va inregistra in acest an un provizion de 1 miliard de euro pentru a acoperi cele 15.000 de concedieri.

Citeste si:
Comisia Europeană vrea să elimine diferențele salariale dintre...
Comisia Europeană vrea să...

Siemens are 60 de divizii si produce trenuri, turbine pe gaz, aparatura medicala, automatizari pentru fabrici si alte utilaje si echipamente industriale.

In Germania vor fi afectati 2.000 de angajati ai diviziei industriale a Siemens, 1.400 de salariati de la divizia de energie si alti 1.400 de la divizia de infrastructura. Alti 200 de angajati din randul personalului administrativ vor parasi compania anul viitor.

Aproximativ jumatate dintre concedierile anuntate au fost deja implementate, restul fiind in curs de negociere cu sindicatele. Programul include si pensionari anticipate.

Kaeser a preluat postul de CEO in luna august, dupa ce a fost 7 ani director financiar executiv la Siemens. Prestatia predecesorului sau a fost patata de o scadere cu 22% a actiunilor in timpul unui mandat de 6 ani.

Citeste si:
A fost concediat pentru ca banca il suna continuu la birou
Tanar cu credit in franci...

Fitch a retrogradat in luna august ratingul Siemens, agentia acuzand declinul accelerat al marjelor de profit ale companiei in cel mai recent trimestru incheiat si progresul insuficient al programului de restructurare. Fitch a apreciat atunci ca numirea lui Kaeser reprezinta "o evolutie pozitiva".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri