Integratorul Teamnet International va furniza Ministerului Afacerilor Externe (MAE) un portal care va facilita accesul cetatenilor straini la procesul de obtinere a vizelor pentru Romania, valoarea contractului fiind de 20,4 milioane de lei, TVA inclusa (4,5 milioane de euro) pe 7 luni.

"Sistemul E-Viza va fi in esenta un serviciu electronic pus la dispozitia aplicantilor in vederea obtinerii vizei pentru Romania prin intermediul internetului, care ii va ajuta si asista in procesul de constituire a dosarului de aplicare. Acest proiect vizeaza atat cresterea gradului de satisfactie in randul publicului aplicant prin oferirea posibilitatii de a-si constitui dosarul de aplicare pentru viza de acasa sau dintr-o alta locatie dotata cu conexiune la internet, cat si eficientizarea muncii angajatilor serviciilor consulare romane prin faptul ca o parte din dosarele aplicantilor se pot constitui fara implicarea lor directa", se arata in caietul sarcini al licitatiei.

Portalul nu vizeaza gestionarea efectiva a cererilor de viza pentru Romania, care este responsabilitatea actualului sistem de acordare a vizelor pentru Romania (SNIV), ci va juca doar rolul de interfata electronica intre SNIV si utilizatorii aplicanti in cadrul portalului, se mai spune in document.

Contractul a fost atribuit la 13 septembrie si va fi finantat din fonduri europene.

Alaturi de Teamnet International, la licitatie au mai fost depuse trei oferte.

Ministrul Fondurilor...
Citeste si: Minzatu: Absorbtia fondurilor europene de catre Romania este de 29%

Controlata de 18 persoane fizice si Fintech Investment Ltd (Marea Britanie) - 49,91%, Teamnet International Ploiesti (judetul Prahova) a fost infiintata in 2001, are peste 260 de angajati si este un furnizor de solutii IT si sisteme informatice pentru companii.

In 2012, afacerile societatii au atins 235,7 milioane de lei, de la 148,6 milioane de lei in urma cu un an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Program prelungit pentru eliberarea pasapoartelor