Discutiile vor continua peste circa trei saptamani, a spus Icahn, investitor care s-a specializat in determinarea companiilor sa faca schimbari astfel incat sa creasca profiturile actionarilor.

Cook a anuntat in acest an un plan de plata de dividente si rascumparari de actiuni in valoare de 100 de miliarde de dolari, pana in 2015. Icahn vrea insa ca Apple sa aloce alte 150 de miliarde de dolari pentru rascumparari de titluri, scrie Mediafax.

Apple a anuntat in iulie ca in trimestrul al doilea a rascumparat de pe piata actiuni de 16 miliarde de dolari. Producatorul iPhone avea la sfarsitul lunii iunie 146,6 miliarde de dolari in numerar si plasamente.

Citeste si:

"Am avut o cina cordiala cu Tim seara trecuta. Am insistat pentruo rascumparare de 150 de miliarde de dolari. Am decis sa continuam dialogul peste aproximativ trei saptamani", a scris Icahn pe Twitter.

Co-fondatorul Apple Steve Jobs a rezistat apelurilor de a returna bani actionarilor, dar Cook s-a aratat dispus sa indeplineasca cererile investitorilor. In februarie, managerul de fonduri de hedging David Einhorn a cerut Apple sa returneze bani actionarilor si a dat compania in judecata, in acest scop. In aprilie, Apple a majorat dividendele si planul de rascumparare de titluri la 100 de miliarde de dolari.

Actiunile Apple sunt in crestere cu 2%, la 486,2 dolari pe unitate, la bursa din New York. Capitalizarea de piata a Apple este de 433,1 miliarde de dolari.