Disponibil de aproape trei ani de zile, sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de catre Microsoft nu s-a bucurat de succesul asteptat, in ciuda parteneriatelor pe care gigantul american le-a incheiat in decursul timpului.

Cu o cota de piata mult in urma Android (Google) si iOS (Apple), Microsoft este acum nevoita sa ia masuri disperate pentru a-si asigura succesul pe piata.

Una dintre acestea a fost contactarea producatorului taiwanez de smartphone-uri HTC, un mai vechi partener al companiei americane, pentru a instala deopotriva pe device-urile sale atat Windows Phone cat si Android, scrie GSMArena.com.

In acest mod, utilizatorul-client HTC ar putea beneficia la cumpararea unui terminal HTC de ambele sisteme de operare, urmand sa opteze pentru cel dorit, iar in acest mod Microsoft ar urma sa renunte la tariful practicat pentru instalarea sistemului de operare mobil pe dispozitivele inteligente.

Strategia Microsoft, de a pune fata in fata doua sisteme de operare pe un singur dispozitiv ar putea aduce un plus de imagine sistemului de operare mobil, care in ultimele luni detine o cota de 3%, ocupand pozitia a patra in top dupa Android, iOS si BlackBerry OS, conform comScore.

Sursa foto: captura GSMArena.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri