Alcatel-Lucent Romania, filiala locala a grupului francez Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai producatori mondiali de echipamente de telecomunicatii, va continua sa faca angajari, compania urmand sa ajunga la finalul lui 2015 la 1.600 de angajati.

Informatiile despre operatiunile la nivel local au venit dupa ce in aceasta dimineata conducerea Alcatel-Lucent a anunta ca va renunta la 10.000 de angajati la nivel mundial in urmatorii doi ani. Dintre acestia, 4.100 de oameni sunt din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, 3.800 din zona Asia Pacific si 2.100 in Americi.

Cei 10.000 de oameni inseamna in jur de 14% din cei 72.000 de angajati ai companiei.

De asemenea, pana in 2015, Alcatel-Lucent isi va injumatati numarul de centre strategice regionale.

Reducerile nu afecteaza deocamdata operatiunile de cercetare si dezvoltare din Romania, compania mentinandu-si prezenta in centrele existente din Bucuresti si Timisoara.

“Timisoara ramane un centru strategic de cercetare si dezvoltare in Europa pentru compania Alcatel-Lucent in domeniile LTE, small cells, platforme IP, customer services delivery – GNOC, remote integration etc, si al dezvoltarii de aplicatii telecom. In Romania, compania intentioneaza sa isi consolideze prezenta, urmand sa ajunga la sfarsitul anului 2015 la aproximativ 1600 de angajati, majoritatea acestora activand in domeniul R&D pentru tehnologii de ultima generatie”, au afirmat oficialii companiei intr-un comunicat de presa.

Centrul din Timisoara are expertiza recunoscuta pe plan international in aceste domenii, precum si laboratoare de validare si sisteme de testare.

Reprezentantii Alcatel-Lucent Romania nu au precizat cate persoane lucreaza in centrele de la Bucuresti si Timisoara, insa, compania avea in 2012 un numar mediu de 1459 de angajati, conform Ministerului de Finante.

Pe de alta parte, Alcatel-Lucent Romania a avut anul trecut afaceri de 57,2 milioane de euro si un profit net de 7,3 milioane de euro, potrivit mfinante.ro.

Vor sa reduca cheltuielile cu 1 miliard de euro pana la finalul lui 2015

Intentia Alcatel-Lucent de a concedia 10.000 de oameni face parte din planul “The Shift” prin care compania intentioneaza sa se repozitioneze ca un specialist in tehnologii de ultima generatie cum sunt IP Networking, cloud si accces ultra-broadband.

Alcatel-Lucent si-a propus sa reduca costurile fixe cu 1 miliard de euro sau mai mult de 15 % din costurile fixe pana la sfarsitul anului 2015. Acest lucru va fi realizat prin:

-realocarea investitiilor in cercetare si dezvoltare pentru tehnologii de ultima generatie, ceea ce ar reprezenta 85% din investitia in R&D in anul 2015, spre deosebire de 65% in prezent.
- Reducerea cu 60% a investitiilor in R&D pentru tehnologii mature sau depasite.
- Reduceriea functiilor administrative, de vanzari si a functiilor de suport

Sursa foto: http://www3.alcatel-lucent.com/sustainability/reports/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri