Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, nu mai poate vinde in Statele Unite unele modele de smartphone-uri si tablete PC, dupa ce administratia presedintelui Obama a mentinut o interdictie castigata in justitie de Apple, intr-un proces legat de patente, transmite Mediafax, care citeaza Bloomberg.

"In urma analizarii cu atentie a impactului asupra consumatorilor si concurentei, a recomandarilor din partea agentiilor si a informatiilor din partea tuturor partilor, am decis sa permit aplicarea interdictiei", a declarat reprezentatul pentru Comert al SUA, Michael Froman.

Samsung este cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial, pe o piata de aproape 280 miliarde de dolari.

Litigiile referitoare la respectarea patentelor dintre Samsung si Apple, desfasurate pe patru continente si care au generat costuri juridice de mai multe sute de milioane de dolari, nu au adus un castigator clar. Ambele companii au incercat sa limiteze in justitie vanzarile celeilalte pe piata americana.

Compania sud-coreeana a argumentat ca interdictia impusa de Comisia pentru Comert International a SUA trebuie anulata, din considerente de politici publice, in special pentru ca un ordin similar castigat de Samsung impotriva iPhone 4S afost respins prin veto prezidential, in luna august.

Samsung mai are dreptul sa ceara amanarea interdictiei la o Curte de Apel, care va analiza intregul caz din punct de vedere juridic.

Apple are de regula pe piata doar patru modele de iPhone concomitent, in timp ce Samsung are zeci de modele, in frunte cu Galaxy S4, care nu a fost inclus in acest caz.

Interdictia se refera la un numar limitat de modele ale Samsung. Potrivit ITC, modelele mai noi ale Samsung nu includ patentele la care se refera contestatia Apple, cum ar fi unul privind tehnologia multitouch.

Divizia de aparate mobile a Samsung este cea mai mare din grup. Analistii anticipeaza ca Samsung va raporta pentru trimestrul al treilea o crestere cu 25% a vanzarilor diviziei producatoare de dispozitive mobile.

Obligarea Samsung la modificarea produselor este o victorie pentru Apple. Producatorul iPhone a aratat ca isi pastreaza si isi atrage clientii cu un design diferit al produselor, fata de companiile concurente, precum Samsung sau HTC.

Apple a acuzat Samsung ca in cazul unora dintre aparate doar si-a pus numele pe acestea, fara nicio modificare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri