Daca se va tine de cuvant, grupul franco-american Alcatel-Lucent ar disponibiliza 14% din totalul angajatilor si ar inchide mai multe birouri in urmatorii doi ani. Alcatel-Lucent vrea, astfel, sa revina pe profit, insa aceasta intentie a scazut deja actiunile, noteaza Wall Street Journal.

In Franta, Alcatel-Lucent intentioneaza sa desfiinteze 900 de locuri de munca, sa inchida birouri si sa elimine alte 900 de posturi prin subcontractare si transferuri interne.

Guvernul francez incearca sa influenteze masurile de restructurare ale marilor companii, intr-o perioada de crestere economica slaba si somaj ridicat.

"Vrem sa reducem numarul de locuri de munca pierdute. (...) Cer ca proiectul sa fie revizuit", a spus premierul francez la un post de radio.

Citeste si:

Guvernul francez ar putea, astfel, sa determine Alcatel sa accepte concesii mai mari in negocierile cu sindicatele.
Totodata, executivul ar putea forta compania sa vanda unele active sau divizii altor companii franceze, in incercarea de a pastra locuri de munca, a afirmat un director de la o companie telecom din Franta.

Investitorii au reactionat negativ la interventia premierului francez. Cotatia Alcatel-Lucent a scazut miercuri cu pana la 7,5%.

Nu doar Alcatel-Lucent are planuri de concedieri. PSA Peugeot Citroën a anuntat in iulie 2012 ca vrea sa dea afara 8.000 de angajati si sa inchida o fabrica in Franta, dar guvernul a impus luni de negocieri, dupa care a avizat programul aproape fara modificari, dar cu angajamentul Peugeot de a-i ajuta pe fostii angajati sa-si gaseasca noi slujbe.