Esecul este intotdeauna o optiune insa, pentru a reduce sansele de a nu avea succes, trebuie sa pornesti de la problema si nu de la solutie, a declarat Tudor Cobalas, business developer la XL Team, in cadrul conferintei Inovatia in IT&C, editia a treia. Evenimentul este organizat de wall-street.ro cu sprijinul Star Storage, Romtelecom si Microsoft.

Inovatia este privita ca "un loz norocos" care, odata tras, iti transforma startup-ul dintr-o firma locala intr-una recunoscuta international. "Foarte mult conteaza contextul in care ne aflam in prezent - unele startup-uri sunt oarecum rupte de realitate si nu realizeaza ce nevoi sunt, intr-un anumit climat", spune Tudor Cobalas.

El subliniaza ca o firma mica nu isi poate permite sa intre orbeste pe o anumita piata, trebuie sa cerceteze inainte.

"Sunt cativa pasi care trebuie urmati pentru a avea succes. In primul rand, comunica-ti ideea, nu iti fie teama de acest lucru. Apoi, testeaz-o cu toti cunoscutii tai. Valideaz-o si, ultimul pas, implementeaza-o cu succes".

Totodata, el recomanda doua carti - The Lean Startup si Running Lean, sfatuind antreprenorii "sa micsoreze distantele intre realitate si ambitie".

Fotografie realizata de Mircea Dragos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri