Cofondatorul producatorului de jocuri pentru social media Zynga, Justin Waldron, renunta la functia pe care o are in companie. Decizia lui vine care urmare a veniturilor tot mai mici ale grupului, scrie ZDNet.

„Am decis ca este timpul sa parasesc Zynga si sa ma aventurez pe cont propriu din nou. Au trecut sase ani de cand am apasat butonul pentru lansarea primului nostru joc si fiecare moment de atunci a fost magic”, a scris Waldron intr-un mesaj pe pagina lui de Facebook.

Potrivit profilului sau pe Quora, dezvoltatorul a fost abordat de alti fondatori Zynga pentru a construi si lansa impreuna jocul Texas Hold'em Poker. Dupa ce a lucrat luni de zile la produs si dupa ce a lansat jocul de poker pe Facebook, echipa a decis sa se mute intr-un sediu din San Francisco.

Compania nu a oferit informatii despre ce va face Justin Waldron dupa ce renunta la functia sa, dar Waldron este un investitor pasionat de start-up-uri. Pe Angel List apare ca Waldron este interesat sa deschida afaceri care implica consumatori, educatie, social media si Internet. El a investit in Momentum Machines, YourMechanic, Delectable si InstantCab si a oferit consultanta Fundatiei Thiel.

Plecarea lui din companie vine dupa cea a CEO-ului Mark Pincus care a fost inlocuit de directorul executiv de la Microsoft, Don Mattrick, in iulie 2013, o alta miscare care a determinat mai multe demisii ale executivilor in companie. In iunie, compania a anuntat ca va da afara 20% din angajati la nivel global.

Citeste si:
Melescanu, sustinut de PSD, ar putea sa fie noul lider al Senatului
UPDATE Calin Popescu...

Din puncte de vedere financiar, Zynga a intrecut asteptarile analistilor in fiecare trimestru al anului trecut, dar, odata ce a anuntat ca are de gand sa elimine banii reali din jocurile online in SUA, actiunile companiei au scazut. Totodata, a scazut constant si numarul utilizatorilor online.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Dana Girbovan a redevenit judecator, dupa ce-si daduse demisia