Chiar daca pare ca oamenii se concentreaza greu pe smartphone-uri sau tablete, materialele video sunt tot mai accesate de utilizatori atunci cand sunt in oras, pe strada sau in autobuz. Asta inseamna ca 40% din traficul YouTube, in 2013, este generat de pe device-urile mobile, scrie Tech Crunch.

Vizualizarile pe platforma sunt in crestere. Anul trecut YouTube a obtinut 25% din trafic de pe telefoane si tablete, mult mai mult decat in 2011, cand videoclipurile vizualizate pe aceleasi device-uri generau doar 6% din traficul site-ului.

Conform directorului de produs, YouTube a investit in adaptarea si dezvoltarea platformei pe sisteme Android si Ios, chiar din 2007, cand si-a format o echipa speciala pentru existenta pe device-uri mobile, cand cererea pentru aceste produse era foarte mica.

Mai mult, chiar la inceputul lunii, YouTube a creat o aplicatie pentru Windows Phone pentru ca sa ridice numarul utilizatorilor pe m.youtube.com, site facut special pentru telefoane si tablete. Planurile companiei sunt ca din noiembrie oamenii sa poata salva si vizualiza videoclipuri offline.

Inainte de asta, YouTube a lansat o aplicatie pentru Android si iOS care permite ascultatea videoplicurilor dupa minimizarea paginii si cautarea altui continut video in acelasi timp.

In afara de Google, accesat de pe telefon sau tableta de 1 miliard de useri, Facebook sustine ca 73% dintre utilizatorii sai, adica 819 milioane de oameni, dau „Sign in” in retea de pe un dispozitiv mobil in al doilea trimestru din 2013, fata de 155 milioane in aceeasi perioada din 2010. Iar dovada se vede si in veniturile companiei: in al doilea trimestru din acest an, 41% din acestea au provenit din utilizarea retelei sociale de pe smarthphone-uri si tablete, in creste de la 14% in trimestrul trei din 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri