Apple va lansa anul viitor televizoare de mari dimensiuni cu rezolutie Ultra-HD

Apple va lansa in trimestrul al patrulea al anului viitor televizoare de inalta rezolutie, ultra-HD, cu diagonale de 65 inch (165 centimetri) si 55 inch (139 centimetri), potrivit unui analist japonez, citat de Bloomberg.

Compania americana ia in acesta perioada ultimele decizii privind specificatiile tehnice ale produselor, iar televizoarele Apple vor avea probabil un design fara rama (marimea televizorului va coincide aproximativ cu marimea ecranului), a declarat Masahiko Ishino, analist la Advanced Research, refuzand sa precizeze sursa informatiilor.
Reprezentantii Apple din Japonia nu au raspuns intrebarilor transmise de Bloomberg, relateaza Mediafax.
Cofondatorul Apple Steve Jobs a afirmat, inainte de moartea sa (2011), ca a reusit "in sfarsit" sa-si dea seama cum sa creeze un televizor cu o interfata simpla de utilizare, care sa se poata interconecta cu celelalte dispozitive Apple.
Directorul general al Apple, Tim Cook, a afirmat in luna mai ca televiziunea reprezinta o zona de interes sporit pentru companie, care doreste sa dezvolte produse capabile sa imite succesele reusite cu iPhone, iPad sau computerele Mac.
Ishino sustine ca printre furnizorii de ecrane si piese pentru televizoarele Apple s-ar putea numara LG Display, Samsung Electronics si compania americana Corning, specializata in productia de sticla rezistenta.
Analistul japonez estimeaza ca televizoarele Apple vor costa intre 1.500-2.500 de dolari SUA.
El anticipeaza ca producatorul sud-coreean LG Display va furniza peste 70% din ecranele cu care vor fi echipate televizoarele Apple, in timp ce Samsung va produce chip-uri de procesare grafica, iar Corning va livra sticla "Gorilla Glass 3" care sa acopere partea frontala a produselor.
Televizoarele vor fi asamblate probabil in China, de catre compania Foxconn Technology Group, inregstrata in Taiwan.
Apple isi diversifica treptat gama de produse. Compania a prezentat in septembrie noua generatie iPhone, care include in premiera doua modele, dupa ce a lansat la finele anului trecut o varianta de dimensiuni mai mici, cu un pret mai redus, a tabletei iPad.
Compania va prezenta marti la San Francisco noua generatie de tablete iPad, potrivit unor surse apropiate situatiei.
Samsung si LG Electronics au lansat in acest an televizoare de 65 inci si 55 inci cu rezolutie ultra-HD.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri