LG Electronics, unul dintre cei mai mari producatori de electronice din lume, a lansat smartphone-ul denumit “G Flex”, primul telefon din portofoliului companiei sud-coreene cu ecran curbat, scrie Reuters.

Desi este destinat pentru moment doar pietei din Coreea de Sud, noul terminal mobil va intra in concurenta directa cu smartphone-ul Galaxy Round prezentat in urma cu doua saptamani de catre Samsung.
LG “G Flex” are o diagonala de 6 inch si prezinta o serie de caracteristici de varf, printre care un procesor cu patru nuclee de ultima generatie (model Qualcomm Snapdragon 800 @ 2,26 GHz), memorie RAM de 2GB, o camera foto de 13MP, greutate de 177 de grame si o baterie cu o capacitate de 3.500 mAh.
Dupa ce pentru prima data a fost inclusa pe televizoarele de mari dimensiuni (Ultra-HD), tehnologia ecranelor OLED curbate a ajuns si pe dispozitivele de tip smartphone, o piata pe care atat LG cat si Samsung o testeaza. Smartphone-urile cu ecran curbat ofera o mai buna manuire a dispozitivului mobil decat in cazul terminalelor drepte, dar vor avea nevoie de multe imbunatatiri pana la a ajunge sa fie disponibile pe piata globala de telefoane inteligente, a precizat un analist, care a mai spus ca pretul de productie al unui astfel de dispozitiv ramane destul de ridicat.
LG nu a precizat cat va costa noul terminal pe piata din Coreea, insa modelul Galaxy Round prezentat de Samsung in prima parte a lunii avea un pret de pornire de 1.000 de dolari.
LG Electronics s-a dezvoltat continuu in ultimii ani pe segmentul terminalelor mobile inteligente si a ajuns in prezent sa lanseze dispozitive cu specificatii si functii de top, concurand in acest fel rivalilor de la Samsung cat si gigantilor de la Apple.
Producatorul sud-coreean a inregistrat in ultimul trimestru o scadere de 75 milioane de dolari a veniturilor in cadrul diviziei producatoare de telefoane mobile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri