Orange Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, va lansa anul viitor mai multe servicii, printre care unul de comunicare descris ca fiind viitorul SMS si MMS, un magazin de aplicatii, dar si mai multe noutati in zona de cloud, televiziune, case inteligente ori machine-to-machine, dupa cum a anuntat conducerea grupului francez in cadrul evenimentului "Hello" care a avut loc la Paris.

Una dintre cele mai importante lansari pe care Orange Romania le-a planificat pentru 2014, este cea a serviciului de comunicare Joyn, despre care oficialii grupului vorbesc ca fiind “viitorul SMS si MMS”. Serviciul este disponibil in Franta si Spania si va fi lansat in al doilea trimestru din 2014 in Romania, Polonia, Slovacia si Luxembourg.

Practic, Joyn este o suita de comunicare care permite schimbul de date, chat sau acces la videoconferinta, apeluri telefonice. De asemenea, Joyn se integreaza cu reteaua de socializare profesionala Viadeo, dar si cu serviciul Dailymotion. Prin intermediul Viadeo, utilizatorii pot lua legatura cu alte persoane prin chat, apeluri telefonice ori videoconferinte, iar prin Dailymotion pot partaja clipuri video pe care apoi le pot comenta cu prietenii.

Alt serviciu pe care operatorul il va lansa in 2014 este un magazin care le va permite utilizatorilor sa cumpere aplicatii dezvoltate pentru dispozitive oferite de Samsung, Amazon sau BlackBerry. Lansarea va fi in primul trimestru al anului viitor.

“Poti cumpara aplicatii, iar plata va fi inclusa pe factura de mobil. Rata de achizitie a aplicatiilor a explodat dupa ce am lansat acest serviciu in alte tari, cresterea a fost de aproape zece ori”, a afirmat pentru jurnalistii romani Luc Bretones, senior vicepresedinte Technocentre in cadrul grupului Orange.

Citeste si:
Grupul Hello, afaceri de peste 3 milioane de euro in 2017
Grupul de comunicare Hello,...

De asemenea, compania va lansa un serviciu care permite vizionarea continutului TV pe PC, smarphone si televiziune, unul de cloud pentru consumatorii finali si unul pentru companiile mici si mijlocii, un serviciu de monitorizare a casei si unul de tip machine-to-machine, pentru gestionarea flotei auto.

Calendarul lansarilor Orange Romania in 2014:

- Serviciu care permite achizitia de aplicatii- in T1 2014
- Cloud pentru utilizatorii finali- in T1 2014
- Suita de comunicare Joyn v1- in T2 2014
- Serviciul de cloud pentru companii mici si milocii Cloud Pro v1- in T2 2014
- Serviciu de monitorizare a casei Smart Home- T3 2014
- Serviciul de tip machine-to-machine pentru gestionare flotei auto Malima v1- T3 2014
- TV Lite v2 si v3- un serviciu de televiziune TV de tip OTT care permite vizualizarea continutului pe mai multe platform- T3 si T4 2014

Integrarea serviciilor de tip telecom cu cele de IT vine in contextul in care Stéphane Richard (foto), CEO-ul Orange, a declarat in cadrul discursului anual Hello de la Paris ca isi doreste ca Orange sa devina “primul operator de telecomunicatii in era internetului”.

Managerul a afirmat ca la baza acestui obiectiv se vor afla patru piloni: cloud computing, big data, internetul lucrurilor si realitatea augmentata.

Citeste si:
Orange România: Magazinele stradale lucrează la program redus
Orange România: Magazinele...

„Modelul nostru economic se bazeaza pe securitate, vrem sa fie recunoscuti de catre clienti ca fiind operatorul in care au incredere. Si de aceea vreau sa imi iau patru angajamente simple: va garantam securitatea datelor pe care le detineti, veti avea controlul asupra utilizarii lor, aceste informatii vor fi folosite in mod transparent, iar viata voatra privata va fi protejata”, a mai spus Richard.

Sursa foto: http://www.flickr.com/photos/orangefrance/

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Infosys deschide un Centru de Inovatie Digitala in Bucuresti
Setari Cookie-uri