Afacerea anului: vanzarile de smartphone-uri cresc spectaculos

Vanzarile de smartphone-uri la nivel global au crescut cu aproape 46% in trimestrul al treilea, la 250,2 milioane de unitati, dupa accelerarea unui trend de inlocuire cu modele noi a telefoanelor cu functii de baza pe piete precum China si America Latina, potrivit firmei de cercetare Gartner.

Piata telefoanelor mobile, care include si smartphone-urile, a urcat cu mai putin de 6% in trimestrul al treilea, la 455,6 milioane de unitati. Smartphone-urile au reprezentat in aceasta perioada 55% din vanzarile totale.

"Vanzarile de telefoane cu functii de baza au continuat sa scada, cu un declin mai accentuat pe piete unde pretul mediu de vanzare pentru astfel de telefoane este mai apropiat de cel al smartphone-urilor accesibile", a afirmat Anshul Gupta, analist la Gartner, citat de New York Times.

Vanzarile de smartphone-uri se vor situa la aproape 1 miliard de unitati pe ansamblul intregului an 2013, a afirmat Gupta.

Samsung a pastrat prima pozitie pe piata smartphone in trimestrul al treilea, cu o cota de 32,1% din vanzari. Livrarile grupului sud-coreean au crescut de la 55 de milioane de smartphone-uri in trimestrul al treilea al anului trecut la 80,36 milioane in aceeasi perioada din acest an, scrie Mediafax.

Citeste si:
A aflat de la nepotul său despre Pokemon Go și acum joacă pe 64 de...
A aflat de la nepotul său...

Apple a vandut 30,33 milioane de smartphone-uri, in crestere cu 23,2% fata de perioada iulie-septembrie a anului precedent, insa cota de piata a companiei americane a scazut in perioada analizata de la 14,3% la 12,1%.

Noile modele lansate de companie, iPhone 5S si iPhone 5C, nu au avut un impact major asupra pozitiei Apple, intrucat ambele au intrat la vanzare in septembrie, ultima luna din trimestrul al treilea.

Compania chineza Lenovo a ocupat locul al treilea, cu o cota de piata de 5,1%, inaintea LG Electronics si Huawei.

Din totalul celor peste 250 de milioane de smartphone-uri vandute la nivel global in trimestrul al treilea, 81,9% ruleaza sistemul de operare Android , in timp ce 12,1% utilizeaza iOS al Apple, iar 3,6% Windows Mobile, produs de Microsoft.

Citeste si:
Ciprian Mirea, Huawei: Ne așteptăm la o temperare a pieței de...
Ciprian Mirea, Huawei: Este...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Parteneriat strategic româno-elvețian: ce soluție oferă
Setari Cookie-uri