Vanzarile de smartphone-uri au ajuns sa reprezinte 55% din piata totala a telefoanelor mobile vandute in T3 si isi continua cresterea spectaculoasa din ultimii ani, noteaza presa internationala.

Potrivit companiei de cercetare Gartner , piata de smartphone-uri s-a ridicat la 250 de milioane de euro in trimestrul al treilea, in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce vanzarile totale de telefoane mobile au crescut cu 5,7%, la 455 de milioane de unitati.
Samsung si sistemul de operare Android si-au continuat dominatia pe piata telefoanelor inteligente. Producatorul sud-coreean a vandut peste 80 de milioane de unitati in trimestrul precedent, in crestere cu 46% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce vanzarile Apple au crescut cu 23% la 30 de milioane de unitati, arata statistica Gartner.
Conform companiei de cercetare, pe pozitia a treia in topul producatorilor de smartphone-uri s-a clasat aproximativ 13 milioane de unitati, echivalentul a 5% din piata, o dublare a vanzarilor fata de acceeasi perioada din 2012. Topul este completat de sud-coreenii de la LG Electronics si chinezii de la Huawei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri