Transporturban.ro si mobilPay MasterCard Mobile au castigat titlurile de cele mai dinamice servicii ale acestui an in cadrul Galei Wall-Street.ro- Premiantii Generatiei Tale, o premiera in mediul de afaceri romanesc in cadrul careia au fost distinse atat companii si manageri cu experienta bogata, cat si noua generatie din business. Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Alpha Bank, Euro Insol si EY Romania.

Astfel, Transporturban.ro, o aplicatie lansata in 2010 care este dezvoltata de Concept Apps, un joint venture intre SimPlus si Asociatia Concept Urban, a castigat premiul de cel mai dinamic serviciu al anului pentru generatia noua. Transporturban.ro a concurat in aceasta categorie cu Star Taxi si Gropometru.

"Este un proiect care a atras un investitor, compania Simplus, si in care ii avem parteneri pe cei de la Vodafone si Google. Principalul plan este sa dezvoltam servicii, iar Transporturban.ro sa fie exportat si in strainatate", a declarat la ridicarea premiului Tudor Iliescu (foto sus), unul dintre fondatorii Transporturban.ro.

Aplicatia pune la dispozitie harta retelelor de transport public din 7 orase din Romania: Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Iasi, Ploiesti si Timisoara. Harta indica pozitiile statiilor de autobuz, tramvai si metrou). Alaturi de aceste harti, serviciul ofera cateva instrumente care te ajuta sa iti planifici calatoriile: practic, primesti informatii detaliate privind traseele pe care le vei urma, punctele de legatura, trasee alternative. Tot ce trebuie sa faci este sa iti alegi un punct de plecare si unul de sosire, iar aplicatia iti va arata modul optim de a ajunge la destinatie, potrivit contului de Facebook al Transporturban.ro.

Pe de alta parte, mobilPay MasterCard Mobile, o aplicatie lansata anul acesta de Netopia in parteneriat cu MasterCard, a fost desemnata serviciul anului in categoria cu experienta, aceasta fiind dezvoltata de companii cu vechime in domeniu. Aplicatia a concurat cu serviciul de televiziune prin satelit (DTH) Orange TV si pachetele de Internet, de 500Mbps si 1.000 Mbps, de la RCS&RDS.

"Realistic, cred ca vor mai fi 10-20 de ani pana cand vom ajunge sa nu mai platim cash. Mai important este cand incepem insa sa facem acest lucru si nu cand se termina procesul. Noi, prin lansarea acestui serviciu, am fost mai mult un catalizator", a afirmat Gabriel Ghita (foto jos stanga), business development manager in cadrul Mastercard Europe.

Aplicatia disponibila gratuit in AppStore sau PlayStore permite clientilor de servicii telecom (Orange, Vodafone si Cosmote) realizarea de plati partiale sau totale, in orice moment si direct de pe telefon, iar utilizatorilor de carduri MasterCard sa sa plateasca cu telefonul mobil pentru orice serviciu sau produs achizitionat in hoteluri, restaurante, cafenele si baruri.

In prezent, aplicatia mobilPay MasterCard Mobile este folosita de peste 5.000 de persoane, tranzactiile vizand in special platile recurente din domeniul telecom: aproximativ jumatate dintre plati sunt reincarcari de cartele telefonice preplatite, in timp ce 40% sunt plati de facturi lunare.

Pentru a putea realiza cumparaturi de produse si servicii, dar si plati de facturi cu telefonul mobil, utilizatorii mobilPay MasterCard Mobile trebuie sa descarce aplicatia, apoi sa se inregistreze cu numele, prenumele, adresa de e-mail si numarul de telefon.

Accesul in aplicatia de plata este securizat printr-un cod mPIN format din 6 cifre, definit initial de utilizator si solicitat de fiecare data cand acesta deschide aplicatia. Clientii pot face plati in mobilPay MasterCard Mobile cu orice card MasterCard, iar inregistrarea cardurilor este necesara o singura data.

Fotografiile au fost realizate de Mircea Dragos.

Sursa foto: Fotografiile au fost realizate de Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri