Ce spune Deutsche Telekom despre posibila concediere a 6.000 de angajati: Dorim sa investim in zone digitale noi

Grupul german de tetelecomunicatii Deustche Telekom vrea sa investeasca in zona digitale noi in cazul diviziei de servicii T-Systems, iar in prezent sunt analizate mai multe scenarii, au afirmat oficialii Deutsche Telekom intr-o declaratie trimisa de reprezentantii locali al grupului.

"Avem in vedere viitorul model de business al T-Systems. Modelul de business traditional se bazeaza in principal pe externalizare si inregistreaza rate de crestere relativ mici. Drept urmare, dorim sa investim in zone digitale noi, de ultima generatie. Am investigat deja indeaproape care sunt acestea si cum pot fi exploatate, dar, din moment ce procesul nu a fost incheiat inca, nu putem face speculatii asupra niciunui scenariu. Reorganizarea bazata pe dialogul cu reprezentantii angajatilor este o practica obisnuita si benefica, pe care nu o vom schimba”, spun oficialii DT.

Declaratia Deutsche Telekom, actionar al Cosmote si Romtelecom pe piata locala, a venit dupa ce in presa germana si ulterior in cea internationala au aparut informatii ca grupul se pregateste sa concedieze pana la 6.000 de angajati de la T-Systems pentru a eficientiza si consolida competitivitatea diviziei care se ocupa de servicii IT pentru clienti corporate mari.

T-Systems are aproximativ 29.000 de angajati in Germania si se ocupa de operatiunile IT ale clientilor mari ai grupului, precum grupul petrolier Royal Dutch Shell.

Divizia evolueaza intr-un sector caracterizat de o concurenta dura si vrea sa-si focuseze afacerile mai mult pe operatiuni digitale, precum servicii cloud, noteaza Handelsblatt, citat de Mediafax.

Citeste si:
RCS & RDS intra in hora 4G, la un an intarziere de concurenta
RCS & RDS lanseaza servicii...

Contactat de The Wall Street Journal, un purtator de cuvant al Deutsche Telekom a confirmat ca grupul a planificat masuri de restructurare la divizia T-Systems, dar a refuzat sa precizeze numarul de angajati afectati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri