Deutsche Telekom ar putea disponibiliza 6.000 de angajati

Deutsche Telekom, actionar al Cosmote si Romtelecom pe piata locala, se pregateste sa concedieze pana la 6.000 de angajati de la T-Systems, grupul luand masuri pentru eficientizarea si consolidarea competitivitatii la divizia care se ocupa de servicii IT pentru clienti corporate mari, potrivit Handelsblatt, preluat de MarketWatch.

T-Systems are aproximativ 29.000 de angajati in Germania si se ocupa de operatiunile IT ale clientilor mari ai grupului, precum grupul petrolier Royal Dutch Shell.

Divizia evolueaza intr-un sector caracterizat de o concurenta dura si vrea sa-si focuseze afacerile mai mult pe operatiuni digitale, precum servicii cloud, noteaza Handelsblatt citat de Mediafax.

Contactat de Wall Street Journal, un purtator de cuvant al Deutsche Telekom a confirmat ca grupul a planificat masuri de restructurare la divizia T-Systems, dar a refuzat sa precizeze numarul de angajati afectati.

El a adaugat ca masurile vor fi discutate la intalnirea consiliului de supraveghere al Deutsche Telekom din 12 decembrie si la sedinta board-ului T-Systems din ianuarie.

Citeste si:
Seful Deutsche Telekom ridica un semn de exclamare: Este timpul...
Seful Deutsche Telekom ridica...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

"Avem in vedere viitorul model de business al T-Systems. Modelul de business traditional se bazeaza in principal pe externalizare si inregistreaza rate de
crestere relativ mici. Drept urmare, dorim sa investim in zone digitale noi, de ultima generatie. Am investigat deja indeaproape care sunt acestea si cum pot fi exploatate, dar, din moment ce procesul nu a fost incheiat inca, nu putem face speculatii asupra niciunui scenariu. Reorganizarea bazata pe dialogul cu reprezentantii angajatilor este o practica obisnuita si benefica, pe care nu o vom schimba”, au spus ulterior oficialii DT intr-o declaratie trimisa presei de catre reprezentantii locali ai grupului, adica companiile Romtelecom si Cosmote.

Potrivit Handelsblatt, sindicatele sunt ingrijorate ca Deutsche Telekom va efectua disponibilizari pentru prima data in istoria grupului.

Grupul german avea la finele anului trecut aproximativ 230.000 de angajati la nivel global.

Citeste si:
Telekom Romania majoreaza preturile de la 1 martie
Telekom Romania majoreaza...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri