T-Systems are aproximativ 29.000 de angajati in Germania si se ocupa de operatiunile IT ale clientilor mari ai grupului, precum grupul petrolier Royal Dutch Shell.

Divizia evolueaza intr-un sector caracterizat de o concurenta dura si vrea sa-si focuseze afacerile mai mult pe operatiuni digitale, precum servicii cloud, noteaza Handelsblatt citat de Mediafax.

Contactat de Wall Street Journal, un purtator de cuvant al Deutsche Telekom a confirmat ca grupul a planificat masuri de restructurare la divizia T-Systems, dar a refuzat sa precizeze numarul de angajati afectati.

El a adaugat ca masurile vor fi discutate la intalnirea consiliului de supraveghere al Deutsche Telekom din 12 decembrie si la sedinta board-ului T-Systems din ianuarie.

Citeste si:

"Avem in vedere viitorul model de business al T-Systems. Modelul de business traditional se bazeaza in principal pe externalizare si inregistreaza rate de
crestere relativ mici. Drept urmare, dorim sa investim in zone digitale noi, de ultima generatie. Am investigat deja indeaproape care sunt acestea si cum pot fi exploatate, dar, din moment ce procesul nu a fost incheiat inca, nu putem face speculatii asupra niciunui scenariu. Reorganizarea bazata pe dialogul cu reprezentantii angajatilor este o practica obisnuita si benefica, pe care nu o vom schimba”, au spus ulterior oficialii DT intr-o declaratie trimisa presei de catre reprezentantii locali ai grupului, adica companiile Romtelecom si Cosmote.

Potrivit Handelsblatt, sindicatele sunt ingrijorate ca Deutsche Telekom va efectua disponibilizari pentru prima data in istoria grupului.

Grupul german avea la finele anului trecut aproximativ 230.000 de angajati la nivel global.