Concurenta dintre companiile de telecomunicatii pentru atragerea si pastrarea clientilor se intensifica cu oferte de furnizare a serviciilor 4G fara costuri suplimentare, ultimul anunt in acest sens fiind facut de operatorul francez Bouygues, relateaza CNBC, citat de Mediafax.

Bouygues a luat decizia sa ofere pe piata franceza servicii 4G fara tarife suplimentare la doar o saptamana dupa un anunt similar al furnizorului concurent Iliad.

Deciziile pun presiune pe alti operatori din Franta, Orange si Vivendi, sa le urmeze exemplul si semnaleaza o concurenta tot mai intensa in sectorul telecomunicatiilor mobile, unde companiile care se lupta cu declinul veniturilor actioneaza agresiv pentru a se diferentia de companiile rivale.

Serviciile 4G, care ofera conectare la Internet mobil de mare viteza, au devenit un subiect major de interes atat pentru companii cat si pentru utilizatori, considera Daniel Gleeson, analist la IHS Global Insight.

Gleeson considera ca pot fi castigati bani din 4G, dar multi operatori europeni care au decis sa isi taxeze suplimentar clientii pentru aceste servicii au abordat domeniul intr-o maniera gresita.

In loc sa creasca preturile pentru 4G, operatorii americani s-au bazat pe cresterea traficului de date.

"Taxarea suplimentara a serviciilor 4G pare logica, dar de fapt indeparteaza utilizatorii. Mai ales intr-o regiune unde clientii sunt foarte atenti la preturi, cum este Europa, costul suplimentar nu are sens", a spus Gleeson intr-o emisiune a CNBC.

In opinia sa, operatorii americani au adoptat o abordare mai logica pentru lansarea retelelor 4G.

"In loc sa creasca preturile pentru 4G, operatorii americani s-au bazat pe cresterea traficului de date, odata cu viteza mai mare a Internetului, pentru obtinerea de venituri suplimentare menite sa acopere investitiile. Este o maniera mai logica si mai prietenoasa fata de clienti", a explicat analistul.

Comentariile sale au avut loc in timp ce surse apropiate situatiei, citate in weekend-ul trecut de Daily Telegraph, au declarat ca planurile de eliminare a tarifelor de roaming in Uniunea Europeana pana in 2016 ar putea fi amanate cu trei ani.

Comisia Europeana ar fi vrut ca proiectul sa devina lege inainte de alegerile europarlamentare de anul viitor, dar faptul a devenit improbabil, potrivit publicatiei britanice.

Operatorii de telecomunicatii se opun cu vehementa eliminarii tarifelor de roaming, intrucat le-ar fi afectate profiturile deja in scadere.
Gleeson considera ca amanarea "ar modifica jocul" dar nu intr-o mare masura, avand in vedere ca exista deja operatori care incearca sa reduca in avans unele tarife de roaming, pentru a obtine un avantaj competitiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri