Anul viitor va fi unul de referinta pentru solutiile informatice din sectorul public deoarece va creste interoperabilitatea intre sisteme pentru a imbunatati serviciile pentru cetateni, a declarat pentru wall-street.ro, Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania, cel mai mare producator de software de pe piata locala.

“Piata locala de software a avut o dinamica interesanta in ultimii ani, cu multe investitii in sectorul public in ceea ce priveste proiectele finantate prin fonduri europene, care sa asigure modernizarea sistemelor nationale importante, integrarea la nivel functional si asigurarea interoperabilitatii intre diversele structuri operationale. Pentru 2014, estimam o continuare a acestui tip de investitii in domeniul administratiei publice, mai ales si datorita noului ciclu de finantari europene 2014-2020. Astfel, 2014 se prefigureaza ca fiind un an de referinta pentru sistemele IT din sectorul public, in care se va trece la nivelul urmator de crestere a interoperabilitatii, in vederea imbunatatirii serviciilor catre cetatean”, explica Mindrutescu.

El adauga ca anul viitor ca creste adoptia de solutii cloud computing.

“De asemenea, vor creste investitiile in solutii software moderne si in companiile private, in special in cele din domenii care se bazeaza in mod direct pe IT ca si mijloc de accelerare a inovatiei si modalitate de diferentiere intr-o piata tot mai competitiva. Aici ne referim la sisteme care sustin activitatea de baza in domeniul bancilor – sisteme core-banking, operatorilor de telecomunicatii – sisteme billing, sau in domeniul energetic – sisteme smart grid”, mai spune seful companiei de software.

Oracle Romania este cel mai mare producator de software de pe piata locala, cu afaceri de 105,1 milioane de euro anul trecut si pierderi nete de 3,3 milioane de euro. Pe de alta parte, compania are peste 2.500 de angajati in centrele din Romania.

Citeste si:
FP o va numi pe Vivian Nicoli in board, la recomandarea ASF
Fondul Proprietatea o va numi...

Piata de IT va creste in medie cu 2,4% anual in urmatorii 5 ani

“Conform studiilor de piata, se estimeaza ca rata de crestere medie anuala a pietei de IT prognozata pentru urmatorii 5 ani este in jur de 2,4%, cu o crestere anuala in medie de 3,3% pentru piata de software in mod specific. Avand in vedere aceste studii, precum si experienta noastra, estimam la randul nostru o crestere a pietei locale de software in 2014”, explica Sorin Mindrutescu.

Domeniile pe care se bazeaza Oracle Romania pentru a creste anul patru sunt industrii care folosesc foarte mult solutii IT, precum cea bancara, telecomunicatii si energie).

“In ceea ce priveste tipurile de proiecte care vor genera crestere, vorbim de solutii inovatoare precum mobile, big data si cloud computing”, mai spune Mindrutescu.

Citeste si:
Tendinte in industria de ERP la nivel local in 2019-2020
Tendinte in industria de ERP...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum au fost facuti papucii tai Gucci? Transparenta ca serviciu al viitorului
Setari Cookie-uri