"Trebuie sa vedem crestere pana in 2016. Nu se poate numai cu reduceri de costuri si alte masuri de acest gen, insa am facut progrese si in aceasta privinta", a declarat Chen, numit in noiembrie la conducerea BlackBerry, scrie Mediafax.

BlackBerry a anuntat semnarea unui parteneriat pe cinci ani cu grupul Foxconn, inregistrat in Taiwan.

Cele doua compani vor dezvolta si produce telefoane mobile, primul rezultat al parteneriatului fiind un telefon low-cost destinat Indoneziei si altor piete emergente.

Actiunile BlackBerry au crescut vineri cu aproape 17%, investitorii salutand parteneriatul cu Foxconn in pofida pierderilor uriase anuntate de compania canadiana.

Citeste si:

BlackBerry a inregistrat o pierdere de 4,4 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, in timp ce veniturile s-au injmatatit, la 1,2 miliarde de dolari. Pierderea a fost generata in principal de deprecierea unor active si costuri de inventar.

"Cel mai important lucru pe care l-am observat a fost ca volumul vanzarilor de telefoane este in scadere, in timp ce costurile fixe sunt prea ridicate. Foxconn are capacitatea de a trage costurile in jos, iar noi vom furniza software", a afirmat Chen pentru CNBC.

El a precizat ca firma canaidana se va focusa in continuare pe produse destinate companiilor si guvernelor si servicii software.

Intr-o scrisoare deschisa transmisa recent clientilor, Chen a afirmat ca BlackBerry supravietuieste, iar discutiile despre decaderea companiei sunt "foarte exagerate".

Sursa foto: captura betakit.com