BlackBerry va deveni profitabila pana in 2016, in principal datorita noului parteneriat cu grupul Foxconn, care va ajuta producatorul canadian de smartphone-uri sa-si creasca vanzarile, considera CEO-ul interimar al companiei, John Chen, citat de CNBC.

"Trebuie sa vedem crestere pana in 2016. Nu se poate numai cu reduceri de costuri si alte masuri de acest gen, insa am facut progrese si in aceasta privinta", a declarat Chen, numit in noiembrie la conducerea BlackBerry, scrie Mediafax.

BlackBerry a anuntat semnarea unui parteneriat pe cinci ani cu grupul Foxconn, inregistrat in Taiwan.

Cele doua compani vor dezvolta si produce telefoane mobile, primul rezultat al parteneriatului fiind un telefon low-cost destinat Indoneziei si altor piete emergente.

Actiunile BlackBerry au crescut vineri cu aproape 17%, investitorii salutand parteneriatul cu Foxconn in pofida pierderilor uriase anuntate de compania canadiana.

Citeste si:
Mobile World Congress 2019: Cele mai noi tehnologii si gadgeturi
Mobile World Congress 2019:...

BlackBerry a inregistrat o pierdere de 4,4 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, in timp ce veniturile s-au injmatatit, la 1,2 miliarde de dolari. Pierderea a fost generata in principal de deprecierea unor active si costuri de inventar.

"Cel mai important lucru pe care l-am observat a fost ca volumul vanzarilor de telefoane este in scadere, in timp ce costurile fixe sunt prea ridicate. Foxconn are capacitatea de a trage costurile in jos, iar noi vom furniza software", a afirmat Chen pentru CNBC.

El a precizat ca firma canaidana se va focusa in continuare pe produse destinate companiilor si guvernelor si servicii software.

Intr-o scrisoare deschisa transmisa recent clientilor, Chen a afirmat ca BlackBerry supravietuieste, iar discutiile despre decaderea companiei sunt "foarte exagerate".

Citeste si:
BNR: Taxa pe active ar putea reduce profitabilitatea sistemului bancar
Lazea (BNR): Taxa pe active...

Sursa foto: captura betakit.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mii de evrei romani supravietuitori ai Holocaustului, compensati
Setari Cookie-uri