La acea data, circa 54 de milioane de masini ce se conduc singure vor participa la trafic, la nivel global. Vanzarile anuale de astfel de vehicule se vor ridica la circa 12 milioane in 2035, conform unui studiu al IHS Automotive. Dupa 2050, aproape toate vehiculele se vor conduce singure.

Unul dintre impactele majore va fi scaderea ratei accidentelor, sustine studiul. „Rata acestora se va duce spre zero”, sustin autorii acestuia, „atunci cand pe strada se vor gasi doar masini ce se vor conduce singure”. Pana atunci insa, masinile conduse de oameni se vor mai putea accidenta cu cele „inteligente”.

Poluarea se va reduce de asemenea, intrucat masinile viitorului vor fi mult mai ecologice.

Citeste si:

In 2025 vor exista pe strazi circa 230.000 de masini ce se conduc singure. Mare parte dintre ele vor permite si control uman, pe langa automat. In timp insa, controlul uman va fi scos complet.

La nivel global, America de Nord va conduce trendul, ponderea masinilor fara soferi urmand a fi in regiune de 29%, in timp ce China si Europa de Vest se vor plasa pe locurile doi si respectiv trei, cu ponderi de 24% si respectiv 20%.