Mai mult de jumatate dintre americani (53%) considera ca dispozitivele mobile precum smartphone-urile si tabletele vor inlocui televizoarele clasice in privinta consumului de divertisment in urmatorii 8 ani, potrivit unui studiu citat de broadbandtvnews.com, relateaza Mediafax.

In plus, 31% dintre aceste persoane considera ca modificarile in privinta modului de consum al divertismentului se vor petrece mai repede, respectiv intr-un interval cuprins intre unu si cinci ani, conform acestei cercetari realizate la solicitarea companiei Irdeto si facuta publica la salonul de electronica CES, care se desfasoara in aceste zile in Las Vegas.

Cercetarea a inclus un esantion de aproximativ 1.000 de adulti americani, cu varsta de peste 18 ani, care au fost chestionati in perioada 17 - 23 decembrie 2013.

Cei mai multi dintre americani (65%) inca prefera sa vizioneze programele lor favorite, in direct, la televizor, chiar daca acelasi continut este difuzat si prin intermediul unui streaming pe dispozitivele mobile.

Potrivit aceleiasi cercetari, 60% din "generatia Netflix" (18-24 de ani) prefera sa urmareasca dintr-o data seriale, fara a mai astepta o saptamana sau mai mult pentru a viziona un nou episod al unei serii.

Pe de alta parte, 31% dintre persoanele chestionate cred ca vor folosi un dispozitiv de tip "Smart TV" pentru a urmari filme si programe de televiziune in urmatorii cinci ani, mai degraba decat sa utilizeze dispozitive precum consolele de jocuri (6%), dispozitive hibride de streaming precum Roku (6%), tablete si telefoane mobile (5%) si dispozitive de tip USB precum Google Chromecast (2%).

Tehnologiile superioare precum 4K (Ultra HD) par sa castige din ce in ce mai mult teren in preferintele consumatorilor, insa mai au de parcurs un drum foarte lung pana sa domine piata.

Doar 18% dintre americani spun ca sunt "foarte interesati" de dispozitivele care furnizeaza astfel de tehnologii, in timp ce 40% afirma ca sunt "oarecum interesati" sa achizitioneze un televizor care permite vizionarea programelor in format 4K/ Ultra HD. Insa, 16% dintre cei chestionati afirma ca nu sunt interesati deloc de aceste noi tehnologii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri