Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producator de PC-uri la nivel global, discuta preluarea diviziei de servere low-end a companiei americane IBM, evaluata anul trecut la pana la 4,5 miliarde de dolari, iar acordul ar putea fi semnat in urmatoarele saptamani, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

Lenovo a incheiat procesul de due diligence, relateaza Mediafax.
Cele doua companii au mai negociat anul trecut tranzactia, insa nu au ajuns la un acord asupra pretului.
Lenovo a anuntat ca grupul discuta o posibila preluare insa nu a precizat activele vizate sau compania care vinde.
IBM vrea sa renunte la operatiunile cu marje mai scazute de profit si sa se concentreze pe software si servicii, pentru a readuce vanzarile pe o panta ascendenta.
Lenovo, in prezent cel mai mare producator de PC-uri din lume, si-a inceput ascensiunea spre aceasta pozitie in 2005, prin preluarea diviziei producatoare de computere a IBM. Compania doreste sa se extinda catre piata echipamentelor pentru stocare de date si serverelor, pentru a combate astfel efectul declinului pietei PC-urilor asupra afacerilor.
Contactati de Bloomberg, reprezentantii Lenovo si IBM au refuzat sa comenteze informatiile.
Actiunile Lenovo au crescut marti la Hong Kong cu 3,7%, aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani.
Prin aceasta tranzactie, IBM ar continua sa renunte la operatiunile din zona hardware. Incepand din 2005, cand a vandut divizia producatoare de PC-uri, grupul american a mai renuntat la operatiunile de imprimante si de sisteme informatice destinate magazinelor. Compania mai are afaceri hardware in zona echipamentelor de stocare de date si productiei de semiconductori.
Vanzarile IBM au coborat in perioada iulie-septembrie a anului trecut pentru cel de-al saselea trimestru consecutiv, in principal din cauza scaderii cererii de hardware. Operatiunile grupului din zona hardware au inregistrat pierderi de 713 milioane de dolari in primele noua luni ale anului trecut, fata de un profit de 253 milioane de dolari in perioada corespunzatoare din 2012.
Dupa preluarea diviziei de PC-uri a IBM, Lenovo a mai cumparat producatorul german Medion si productia de computere a grupului japonez NEC. Compania chineza a devenit anul trecut cel mai mare producator de PC-uri la nivel global, detronand Hewlett-Packard (HP).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri