Lenovo Group, in prezent cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial, a raportat un nivel record al vanzarilor in cel de-al doilea trimestru fiscal de 8,7 miliarde dolari si o cota de piata de 15,6% ceea ce il detaseaza in topul celor mai mari producatori de profil, informeaza engadget.com.

Totodata, compania a inregistrat in perioada iulie-septembrie un profit operational de 206 milioane dolari, in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Producatorul de origine chineza a reusit in ultimii ani sa “fure” cota de piata de la rivalii Dell si Acer, potrivit companiei de cercetare Gartner si sa devina cel mai mare producator de echipamente de calcul la nivel mondial, dupa cum arata IDC.

Lenovo se confrunta in prezent cu o crestere spectaculoasa a cererii de echipamente mobile, o piata dominata de sud-coreenii de la Samsung si de Apple, atat pe segmentul smartphone-urilor cat si pe tablete.

Vanzarile pe divizia mobile ale grupului au atins un nivel de 718 milioane de dolari, fiind al doilea cel mai mare producator de profil de pe piata chineza.

Lenovo isi pune mari sperante in urmatoarele luni pe vanzarile echipamentelor echipate cu Windows 8, cel mai nou sistem de operare dezvoltat de Microsoft.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si