Royal Philips, unul dintre cei mai mari producatori europeni de electronice si electrocasnice, a decis sa cedeze partenerului taiwanez TPV Technology si restul actiunilor, de 30%, pe care le mai detinea in joint-venture-ul cu TP Vision, responsabil de productia de televizoare marca Philips, transmite Bloomberg.

In acest fel, TPV Technology va prelua controlul deplin al TP Vision.

Soarta televizoarelor Philips nu se va schimba. Televizoarele sub brandul Philips nu vor disparea de pe piata, TP Vision urmand sa plateasca olandezilor redevente anuale echivalente a 2,2% din vanzarile companiei.

Philips a pierdut in ultimii ani lupta cu rivalii asiatici pe segmentul productiei de televizoare si aparatura de consum, producatorul olandez fiind cu ani in urma unul dintre promotorii tehnologiilor de profil.

Oficialii Philips au precizat ca vor sa reorienteze compania dinspre productia de echipamente electronice de larg consum spre domenii care ofera marje mai mari, cum sunt produsele de iluminat si echipamentele medicale.

Philips este cel mai mare producator mondial de corpuri de iluminat si numarul trei in lume in domeniul echipamentelor medicale.

Compania are aproximativ circa 120.000 de angajati in peste 60 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri