Dupa ce piata a fost luata cu asalt in utlimii ani de tablete ale producatorilor locali cat si de marile branduri internationale, anul 2014 va aduce o crestere de cel mult 50% a vanzarilor de gadget-uri de profil, sustine seful unuia dintre cei mai mari producatori de tablete din Romania

“Simtim o incetinire a volumelor vandute in piata. Inca din cel de-al treilea trimestru al anului trecut s-a simtti o saturatie a vanzarilor de tablete. Nu vom mai avea cresteri de trei cifre in 2014, ritmul de crestere fiind mai temperat”, a declarat Liviu Nistoran, directorul general Televoice, companie care administreaza pe piata brandul de tablete si smartphone-uri Evolio.
Reprezentantul companiei sustine ca in 2014 piata tabletelor ar putea atinge o crestere de cel mult 50%, in conditiile in care, in 2013, volumele vandute s-au cifrat la aproximativ 600.000 unitati.

O piata dominata de tabletele romanesti

Din datele oficialilor Evolio, piata locala de tablete este dominata de catre brandurile romanesti, cu o pondere de aproximativ 60%.
“Exista o presiune puternica pe pret, iar rata de schimbare a produselor se face tot mai des. Romanii cauta modelele care ofera cel mai bun raport calitate pret. Ponderea tabletelor romanesti va continua sa creasca”, a precizat Liviu Nistoran.
Reprezentantul Evolio a mai declarat ca in 2013 a reusit sa vanda intre 85.000-90.000 de tablete sub brand propriu, cel mai bine vandut produs fiind tableta EvoTab HD, care a inregistrat peste 40.000 de comenzi.
Conform lui Nistoran, pana in prezent, in Romania, s-au vandut intre 1,1 si 1,2 milioane de tablete.

Miza pe afaceri in crestere cu cel mult 50%

Intrebat de wall-street.ro ce asteptari are privind evolutia business-ului in acest an, Liviu Nistoran spune ca se asteapta la o crestere de 50% a rulajului in 2013, evolutie bazata pe lansarea de noi produse in piata, dar si intrarea pe noi segmente de piata.
“Am incheiat anul 2013 cu afaceri de 5,5 milioane de euro, iar pentru acest an ne asteptam la o crestere de pana la 50%, la aproximativ 8 milioane de euro. Principalele motoare de crestere ale business-ului vor ramane smartphone-urile si tabletele, dar vom intra si pe noi segmente de piata”, a mai spus reprezentantul Evolio.

Evolio a lansat prima tableta convertibila

Evolio a lansat pe piata prima tableta convertibila (care indeplineste functii multiple si poate fi folosita ca un laptop in miniatura - n.red) din portofoliu. Modelul Evolio X8 Fusion este promovat de companie ca cea mai subtire tableta romaneasca de pe piata, cu numai 6,8 mm grosime. Terminalul cantareste 300 de grame si vine echipat cu un procesor quad-core de 1,4 GHz, un ecran Super IPS de 7,85 inch cu o rezolutie de 1024x768 pixeli, are o memorie RAM de 1GB si capacitate de stocare de 8GB si dispune de conectivitate Wi-Fi si Bluetooth 4.0.
Terminalul mobil nu dispune de conectivitate 3G si nici de GPS, dar ruleaza sistemul de operare Android 4.2.2.
Tableta este disponibila atat in magazinul propriu cat si in retelele marilor magazine, la pretul recomandat de 749 de lei + TVA (circa 900 de lei cu tot cu TVA).

Principalii concurenti ai Evolio pe piata romaneasca de tablete sunt Allview si e-Boda. Pe piata mai activeaza si branduri internationale precum Apple, Samsung, Asus sau LG.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri