Microsoft numeste aceasta schimbare ca “un pas in fata” pentru Gates. John Thompson, care s-a alaturat board-ului in februarie 2012 si este in prezent membru al consiliului de administratie al companiei, va deveni noul presedinte.

Microsoft noteaza ca Gates “isi va dedica mai mult timp companiei, sustinandu-l pe Satya Nadella in viitorul tehnologic al companiei”.

Pentru cei care au avut in vizor miscarile la nivel inalt ale Microsoft, stirea nu este o surpriza. Este deja stiut faptul ca Bill Gates a fost implicat in toate miscarile importante si strategice ale companiei.

In ultimii ani, Gates si-a dedicat mult timp si bani in actiuni filantropice si de sustinere a culturii, alaturi de sotia sa, Melinda Gates.

Citeste si:

Satya Nadella, noul CEO al Microsoft, este nascut in Hyderabad, provincie din India. El a urmat cursurile Hyderabad Public Schoon in Begumpet, inainte de a urma Master-ul in Inginerie si Comunicatii Electronice la Universitatea Manipal.

Dupa ce s-a mutat in SUA, Nadella a mai studiat pentru un Master in Stiinta Computerelor la Universitatea Wisconsin-Milwaukee, si un Master in Administrarea Business-urilor la Universitatea din Chicago.

Nadella a lucrat pentru Sun Microsystems, inainte de a se alatura Microsoft in 1992.