Nokia a vandut filiala din Romania catre alta entitate din grup pentru 18,8 milioane euro

Nokia Corporation, asociatul unic al Nokia Romania, a vandut toate partile sociale catre Nokia Finland Oy pentru 18,84 milioane de euro, operatiunea fiind parte a procesului de pregatire a diviziei de telefoane a grupului finalandez pentru tranzitia catre Microsoft, aprobata in noiembrie 2013, conform Mediafax.

"Aceasta schimbare face parte din pregatirea diviziei noastre de business D&S (Devices & Services) pentru tranzitia catre Microsoft. Ne vom continua activitatea in Romania", au declarat reprezentantii grupului Nokia.

In luna noiembrie 2013, actionarii Nokia au aprobat vanzarea diviziei de telefoane mobile catre Microsoft pentru 5,44 miliarde de euro.
Acordul de vanzare cu Microsoft a fost semnat in luna septembrie, dupa ce Nokia si-a pierdut relevanta pe piata telefoanelor inteligente (smartphone), in lipsa unui raspuns credibil la iPhone, lansat in 2007 de grupul american Apple.

Odata cel mai mare producator de smartphone-uri, cu o cota de piata de peste 50%, Nokia a ajuns la aproximativ 3% din piata si a iesit din topul primilor cinci producatori mondiali de terminale mobile.

La nivelul anului 2012, Nokia Romania a consemnat afaceri de 26,5 milioane de lei, de la 4,1 miliarde de lei in urma cu an.

Citeste si:
2011 Scurta dar tumultuoasa poveste esuata a fabricii Nokia in Romania
2011 Scurta dar tumultuoasa...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Reducerea drastica a cifrei de afaceri a fost determinata de oprirea productiei de telefoane mobile la Cluj in 2011 in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor.

Grupul finlandez a inceput productia la Jucu, Cluj, in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri