“Dupa triplarea de anul trecut, estimam ca vanzarile de tablete se vor ridica in 2014 la un milion de unitati, o crestere de peste 80% comparativ cu 2013. In aceste conditii, luand in considerare unitatile vandute deja la nivel local si perspectiva pentru anul acesta, estimam ca la finalul lui 2014, unul din 10 romani va detine o tableta”, a explicat Barbu.

Network One Distribution a vandut anul trecut 110.000 de tablete prin brandul propriu, Serioux. Pentru anul acesta, conducerea companiei isi doreste sa ajunga lider pe piata locala de tablete.

De asemenea, oficialii NOD estimeaza ca piata de smartpnone-uri va creste cu peste 30% in acest an, pana la 2 milioane de unitati.

Pe acest segment, managementul distribuitorului vrea sa ajunga la o cota 5% pe segmentul de smartphone-uri, odata cu introducerea acestei categorii de produse in portofoliul Serioux.

Citeste si:

“Am inceput dezvoltarea gamei de produse Serioux in anul 2006, iar portofoliul a evoluat natural in acord cu evolutia pietei si cu cerintele formulate de clienti. Anul acesta consolidam pozitia Serioux pe piata din Romania prin dezvoltarea gamei de tablete, segment pe care vizam locul intai, dar si prin lansarea primelor phablet-uri si smartphone-uri din portofoliu”, spune Oana Barbu.

Network One Distribution intra pe piata de telefoane mobile cu doua noi produse, Serioux Symbiosis X4 si Serioux Whisper X2. Pana la jumatatea anului, gama de smartphone-uri si phablet-uri Serioux va ajunge la 10 modele, astfel incat, pentru 2014, Network One Distribution vizeaza o cota de piata de 5% pe acest segment.

NOD, o companie detinuta integral de Iulian Stanciu, este liderul pietei de distributie electro-IT din Romania, cu afaceri de circa 200 de milioane de euro in 2013.

Distribuitorul are operatiuni pe pietele din Romania si Moldova si o baza de clienti formata din peste 3000 de parteneri activi.