Mentor Gaming, companie specializata in dezvoltarea de software pentru cazinouri online, vrea sa investeasca 14 milioane de euro prin filiala sa romana in dezvoltarea industriei jocurilor de noroc pe Internet in Europa Centrala si de Est.

Romania este prima tara din regiune in care Mentor Gaming si-a deschis o subsidiara, care va deveni si centrul dezvoltarii regionale a companiei, a declarat pentru NewsIn directorul executiv Mentor Gaming, Alon Peled.

Mentor Group Holding, filiala romana, va fi atat un centru de productie software, punand in valoare pregatirea specialistilor romani in realizarea unor produse personalizate pietelor din Europa Centrala si de Est, cat si centrul de coordonare a vanzarilor din aceasta zona, a adaugat Alon Peled.

Principalele obiective ale investitiei vor fi dezvoltarea de solutii informatice complete pentru cazinouri online, dezvoltarea de aplicatii pentru managementul relatiilor cu clientii, solutii pentru securizarea cazinourilor online si oferirea unor servicii profesioniste de consultanta, pregatire si mentenanta pentru potentialii clienti.

"Pentru ca aceste cazinouri online sa poatŃ fi accesate si de catre jucatorii romani, este necesar sa fie reglementat sistemul de plati online care permite incasarea castigurilor si verificarea depozitelor. In acest sens, Mentor Gaming negociaza, prin Mentor Group Holdings, cu mai multe banci din regiune."

Mentor Gaming, prin Mentor Group Holdings, este aproape de incheierea unui acord cu un investitor roman interesat sŃ dezvolte cazinouri online care vor purta sigla "powered by Mentor Gaming", a adaugat Alon Peled.

Compania Mentor Gaming este prezentŃ in Romania, prin Mentor Group Holdings, din martie 2005, fiind in plina campanie de recrutare de specialisti, intentionand sa-si dubleze echipa pana la 20 de programatori pana la sfarsitul acestui an.

Activitatea Mentor Gaming intra sub incidenta legislatiei care reglementeaza productia de software, compania asigurand doar consultanta pentru clientii care doresc sa investeasca in cazinouri online folosind solutiile Mentor Gaming.