Ceasurile inteligente, cunoscute la nivel international sub denumirea de “smartwatch”, au atins 1,9 milioane de unitati vandute in 2013, arata o statistica a companiei de cercetare Strategy Analytics, data publicitatii de TechHive.com.

Peste 60% din dispozitivele livrate au fost dispozitive echipate cu sistemul de operare Android, potrivit SA.
Piata de smartwatch-uri a cunoscut o crestere spectaculoasa fata de anul 2012, in ceea ce priveste unitatile livrate catre marii retaileri, cand producatorii au pus pe rafturile magazinelor cateva sute de mii de unitati.
Samsung Galaxy Gear este cel mai popular dispozitiv, fiind unul din factorii care a ajutat Android sa obtina o cota de 61% din piata.
Android are totusi concurenta, si inca una destul de serioasa. Sistemele de operare Firefox si Pebble isi continua dezvoltarea pe aceasta piata, dar momentan duc lipsa de un ecosistem bine pus la punct.
Cea mai mare concurenta pentru sistemul de operare dezvoltat de catre Google va veni insa tot din partea rivalilor Apple si Microsoft, dar posibil si din partea sistemului de operare Tizen, dezvoltat exclusiv de catre Samsung.
Chiar daca Apple inca nu si-a anuntat intrarea pe acest segment se speculeaza deja o lansare a unui dispozitiv si pe acest segment.
Conform datelor Strategy Analystics, cele 1,9 milioane de unitati smartwatch livrate in 2013 sunt cu mult in spatele volumului urias de tablete si smartphone-uri comercializate: 227 de milioane de unitati, respectiv 990 de milioane de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Impactul Google in Romania: 8 lei castig pentru 1 leu investit in Ads