Mozilla va lansa un smartphone de 25 de dolari, destinat tarilor sarace

Mozilla, creatorul browser-ului Firefox, a prezentat la Mobile World Congress Barcelona un prototip de smartphone ieftin, pe care vrea sa il lanseze in tarile sarace la pretul de 25 de dolari, potrivit Mediafax, care citeaza BBC.

Pentru a dezvolta modelul, compania a intrat in parteneriat cu producatorul chinez de microcipuri low-cost Spreadtrum.
Smartphone-ul va fi mult mai putin performant fata de "fratii mai mari", dar va putea rula aplicatii si va oferi acces la internet.
Mozilla spera ca se va impune astfel in tarile sarace inaintea companiilor mai mari, cu vechime pe piata telefoanelor. Tarile in curs de dezvoltare si pietele de frontiera reprezinta ultima oportunitate de crestere puternica a vanzarilor pentru producatorii de smartphone-uri, dupa ce pietele dezvoltate au ajuns deja la maturitate, iar pietele emergente se apropie rapid de acest prag.
Urmatoarele zile ale conferintei de la Barcelona ar putea aduce insa noi prezentari de dispozitive low-cost, destinate tarilor sarace, din partea unor marci mai cunoscute.
Prototipul Mozilla este echipat cu sistemul de operare dezvoltat de fundatie, Firefox OS.
Pe langa modelul de 25 de dolari destinat tarilor sarace, Mozilla a prezentat si smartphone-uri avansate cu Firefox OS, produse de companii precum Huawei sau ZTE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri