Anul trecut, 55% din vanzarile de telefoane la nivel global au fost smartphone-uri, iar anul acesta rata de crestere va fi si mai mare.

Mobile World Congress din Barcelona a inceput in forta, prima zi a evenimentului atragand cateva zeci de mii de oameni. Pe langa lansari de produse, gadget-uri si noi tehnologii, anumite companii au ales sa ofere si informatii interesante. Ericsson este una dintre ele, suedezii detaliind planurile pentru anii urmatori dar si facand declaratii surprinzatoare.

Presedintele si CEO-ul companiei, Hans Vestberg, a subliniat ca daca smartphone-urile s-ar ieftini cu o medie de 10 euro, peste 100 de milioane de oameni din lume si-ar achizitiona un device. Declaratia a fost facuta pentru a arata atat influenta preturilor asupra oamenilor, dar si faptul ca firmele de tehnologie sunt din ce in ce mai atente la factorul eficienta si implementare a solutiilor care pot genera atat satisfactie ridicata clientilor, cat si, evident, scadere a cheltuielilor pentru ele.

"Nu putem vorbi inca de 5G. Abia din 2020 incolo va deveni, cu adevarat, un subiect fierbinte", mai spune presedintele companiei suedeze.

Oficialul companiei a spus ca, la nivel global, in 2013 circa 55% din vanzarile de telefoane la nivel global au fost smartphone-uri. Numarul de abonamente LTE a crescut la 200 de milioane, Romania intrand in joc "in primul val", datorita operatorilor telecom de pe piata locala.

Per total, jumatate din traficul LTE trece prin retelele companiei suedeze - inclusiv in Macedonia, primul stat din Europa care a trecut la AllIP Services. Compania a anuntat de asemenea parteneriate cu Verizon, Philips, urmand ca in viitorul apropiat sa anunte clienti majori pe segmentul acoperirii cu broadband in-house - Vodafone, MTN, Swisscom sau Telstra.

Wall-Street.ro va reveni zilele acestea cu fotografii, declaratii si informatii importante de la Mobile World Congress.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri