Orange discuta cu Microsoft un parteneriat pentru site-ul Dailymotion

Orange discuta cu gigantul american Microsoft un posibil parteneriat pentru site-ul de video sharing Dailymotion al grupului francez, a declarat directorul general al Orange, Stephane Richard, intr-un interviu pentru postul BFM TV, scrie Mediafax.

"Continua discutiile (...) cu Microsoft. Asta nu inseamna ca vom ajunge la un acord", a spus Richard, potrivit unui transcript al interviului pus la dispozitia Wall Street Journal de grupul Orange, care a confirmat declaratia.

Orange cauta eventuali parteneri pentru dezvoltarea site-ului, dupa ce guvernul francez a blocat anul trecut vanzarea Dailymotion catre compania americana Yahoo. Ulterior, Orange a anuntat ca nu mai ia in calcul vanzarea si ca va face investitii pentru cresterea afacerilor Dailymotion.

Richard a declarat anul trecut ca Orange discuta cu o companie importanta din SUA un posibil parteneriat la Dailymotion, dar nu a numit eventualul investitor.

Potrivit transcriptului interviului acordat BFM, Richard a spus ca un parteneriat cu Microsoft ar fi in principal "industrial", iar Orange va pastra probabil un pachet majoritar de actiuni la Dailymotion.

Citeste si:
Youtube, dat în judecată de co-fondatorul Apple: cum erau păcăliți...
Cofondatorul Apple dă în...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Un acord cu Microsoft ar ajuta site-ul francez sa se extinda in SUA, pentru a concura mai bine cu rivalul YouTube al grupului Google, scrie Wall Street Journal.

Site-ul Dailymotion, infiintat in 2005, in acelasi an cu YouTube, este unul dintre putinele startup-uri franceze care au reusit sa atraga finantare si sa se dezvolte la scara globala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri