Cresterea vanzarilor de aparate smartphone va incetini la 6,2% pana in 2018, de la 19% in acest an, in conditiile in care multi cumparatori din America de Nord si Europa au deja telefoane iPhone sau Galaxy S, potrivit companiei de cercetare a pietei IDC, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Producatorii de smartphone-uri vor livra in acest an 1,2 miliarde de aparate, dupa ce au depasit pragul de 1 miliard de unitati in 2013. Cu toate acestea, in 2014 cresterea vanzarilor va incetini puternic, la 19%, de la 38% in anul anterior, anticipeaza IDC.
Pentru incurajarea utilizatorilor sa inlocuiasca telefoanele cu noi modele, Apple, producatorul iPhone, a creat aparate cu ecrane mai mari, cu sticla curbata.
Producatori precum Samsung Electronics, fabricantul relefoanelor Galaxy, creeaza noi aparate, cum ar fi ceasurile conectate la Internet.
IDC anticipeaza ca sistemul de operare Android al Google va pastra o pozitie dominanta pe piata, dar cota sa scadea pana in 2018 la 76%, de la 79% in acest an.
Cota de piata a sistemului iOS al Apple se va reduce de la 15% la 14%, iar cea a Windows Phone, dezvoltat de Microsoft, va creste de la 3,9% la 7%.
BlackBerry, care s-a aflat la un moment dat intre cei mai mari producatori de smartphone-uri la nivel mondial, va inregistra o scadere a cotei de piata de la 1% la numai 0,3%, in aceeasi perioada, anticipeaza IDC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un criminal eliberat pe legea recursul compensatoriu a ucis din nou