Radu Georgescu, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori din IT-ul local, a vandut solutia de e-mail Axigen Messaging catre un grup format din patru antreprenori romani cu investitii in domeniul tehnologiei.

Valoarea tranzactiei este confidentiala.

Decizia grupului Gecad, fondat de Radu Georgescu, de a iesi din actionariatul Axigen Messaging a fost determinata de dorinta de a include compania intr-un grup de integratori IT care sa ii permita un acces mai usor la clienti si proiecte complexe.

“Pentru ca Gecad se concentreaza acum pe companii internet si eCommerce, decizia de a vinde Axigen Messaging a fost oarecum fireasca. Sunt multumit ca Axigen se va dezvolta in mainile unor antreprenori romani tineri, care au experienta vasta in proiecte de integrare a solutiilor IT la nivel global. Ma astept ca Axigen sa creasca exponential de acum inainte, primind un impuls puternic din partea noilor actionari, atat in activitatea de vanzari si marketing, cat si in cea de dezvoltare a unor noi tehnologii si servicii”, explica Radu Georgescu, partener fondator al Gecad Group.

Dezvoltarea Axigen a inceput in 2004, in prezent solutia de mesagerie electronica fiind folosita de catre furnizori de servicii de internet, operatori telecom, institutii guvernamentale si companii din toata lumea.

Citeste si:
TOP: 10 domenii in care salariile au crescut cel mai mult in 5 ani
TOP: 10 domenii in care...

Antreprenorii care au achizitionat Axigen au investit in mai multe companii tehnologice, printre care Modulo Consulting, un integrator de solutii profesionale IT, personalizate si complete.

“Axigen este un produs de comunicare adresat atat furnizorilor de servicii de internet cat si organizatiilor care vor sa isi eficientizeze fluxul de comunicare si colaborare interna, care are un potential mare si pe care il vom dezvolta in continuare”, a declarat Bogdan Moldovan, unul dintre cei patru antreprenori.

Aceasta este a doua tranzactie in ultima jumatate de an pentru Radu Georgescu, dupa ce in octombrie anul trecut a vandut Avangate catre Francisco Partners.

Radu Georgescu devenit foarte cunoscut in 2003, odata cu vanzarea tehnologiei de securitate ‘RAV Antivirus’ catre Microsoft. Acest exit a fost urmat de o a doua tranzactie internationala in 2010, cand Naspers, compania sud-africana de internet si multimedia, a achizitionat integratorul de plati online Gecad ePayment, acum PayU Romania.

Citeste si:
Edenred cumpara platforma de beneficii pentru angajati Benefit Online
Edenred Romania...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cine este firma care a cumparat Axigen de la Radu Georgescu