Studiu: 35% dintre romanii care cumpara online detin o tableta

Aproximativ 35% dintre romanii care fac cumparaturi online detin un astfel de dispozitiv, in crestere de aproape trei ori fata de anul trecut (13%), potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de marketing Daedalus Millward Brown in luna februarie a acestui an.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 930 persoane care au facut cumparaturi online in ultima jumatate de an si va fi prezentat integral in cadrul ecomTEAM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing digital, care va avea loc pe 2-3 aprilie, la Brasov.

Cresterea numarului de tablete a dus la un avans semnificativ si in privinta utilizarii lor pentru cumparaturi pe internet.

Astfel, aproape 1 din 5 cumparatori online (16,9%) au utilizat tableta pentru a face cel putin o achizitie online in ultimele 6 luni. Cresterea este spectaculoasa fata de anul trecut, cand procentul acestora se ridica la 4,8%.

De asemenea, in ultima jumatate de an, 29% dintre cumparatorii online au folosit tableta pentru a se informa despre produse sau servicii, comparativ cu 10% anul trecut.

Citeste si:
Apple a devenit cea mai valoroasă companie din lume
Apple a devenit cea mai...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

In acelasi timp, 21% dintre cei care fac achizitii de pe internet au comparat online preturile unor produse sau servicii, fata de 7% in urma cu un an.

Studiul a fost realizat utilizand panelul Daedalus Online, pe un esantion de 930 persoane care au facut cumparaturi online in ultimele 6 luni. Esantionul a fost cules in doua valuri - in februarie 2013 si februarie 2014. Eroarea de esantionare este de +/-4%.

Intregul studiu realizat de Daedalus Millward Brown va fi prezentat de catre Daniel Enescu, managing partner al companiei, in cadrul ecomTEAM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing digital, care va avea loc pe 2-3 aprilie, la Brasov.

Printre alti manageri, antreprenori si specialisti care vor participa la ecomTEAM se numara Iulian Stanciu, directorul general al eMag.ro; Dan Vidrascu, CEO al Elefant.ro; Dan Bulucea, CEO al Google Romania; Catalin Cretu, directorul general al Visa Europe Romania; Daniel Nicolescu, CEO al PayU pentru Europa de Sud Est; Razvan Diratian, CEO al Avon Romania si Republica Moldova; Cristina Vasilescu, coordonator e-shop in cadrul Intersport, Andrei Stefan, e-commerce manager in cadrul Vodafone Romania; Cosmin Costea, e-commerce manager la Metro Cash & Carry Romania; Radu Butufei, director e-commerce Carrefour Online; Marius Pahomi, directorul general al Conversion; Lucian Aldescu, directorul general al DPD Romania; Zoli Herczeg, partner business evangelist in cadrul Microsoft; Alexandru Lapusan, CEO si cofondator al Zitec; Radu Sitaru, directorul general al Netbridge Services; Marius Dosinescu, CEO si cofondator al grupului Floridelux; Marian Alecsiu, CEO si cofondator al F64 Studio.

Citeste si:
Studiu Gemius: cum s-a schimbat comerțul online după pandemie
Studiu Gemius pentru...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri