Vodafone va prelua operatorul spaniol de cablu TV Ono intr-o tranzactie de 7,2 miliarde euro care include datoriile companiei achizitionate, grupul britanic continuand astfel extinderea catre zona de servicii de televiziune si internet broadband, transmite Bloomberg.

Preluarea va genera reduceri de cheltuieli de aproximativ 2 miliarde euro si sinergii evaluate la 1 miliard de euro in privinta veniturilor, potrivit unui comunicat publicat luni de Vodafone.

Compania britanica va finanta achizitia din fonduri proprii si linii de credit disponibile.

Tranzactia previne listarea la bursa a Grupo Corporativo Ono, aprobata saptamana trecuta de actionarii companiei spaniole.

Printre actionarii Ono se numara fondurile de private equity Providence Equity Partners, CCMP Capital Advisors, Thomas H. Lee Partners si Quadrangle Capital Partners. Cele patru fonduri detin 54,4% din actiunile operatorului spaniol de cablu, scrie Mediafax.

Citeste si:
Telekom Romania ar putea fi vandut catre Orange
Grupul DT/OTE ar fi agreat...

Vodafone a preluat anul trecut operatorul german de cablu TV Kabel Deutschland, intr-o tranzactie de 7,5 miliarde euro.

Grupul britanic se extinde catre zona serviciilor fixe de televiziune si internet pentru a compensa declinul veniturilor din servicii mobile. Totodata, industria europeana de cablu a devenit o investitie atractiva in ultimii ani odata cu scaderea preturilor. Saptamana trecuta, compania franceza Numericable a convenit preluarea operatorului de telefonie mobila SFR, controlat de Vivendi, pentru care a licitat si grupul Bouygues.

Preluarea Ono astepata aprobarea autoritatilor de reglementare, iar surse apropiate situatiei au declarat pentru Bloomberg ca cele doua companii nu se asteapta sa apara obstacole.

Ono este concurent pe piata spaniola cu grupurile Telefonica si Orange.

Citeste si:
Cum arata noua conducere executiva a Vodafone Romania
Cum arata noua conducere...

Vodafone a vandut pentru 130 miliarde de dolari participatia detinuta la operatorul american Verizon Wireless. Directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a declarat anterior ca grupul dispune de 30-40 miliarde de dolari pentru investitii si a alocat 19 miliarde lire sterline pentru consolidarea infrastructurii de retea in urmatorii doi ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lorilloux, Vodafone: Digitalizarea zonelor rurale, prioritara
Setari Cookie-uri