Retailerii electroIT Domo si Flanco, numarul doi si trei din piata de profil, se afla in negocieri pentru crearea unui jucator cu afaceri de peste 250 milioane euro, aproape cat liderul pietei, Altex, scrie Mediafax.

"O tranzactie ar fi normala avand in vedere numarul mare de jucatori si numarul prea mare de magazine. Eu sunt deschis catre o tranzactie", a declarat pentru ZF Iulian Stanciu, proprietarul magazinelor Flanco si actionar al eMag, cel mai mare jucator din comertul electronic romanesc.

Miliardarul bulgar Tzvetan Vassilev, care controleaza indirect Domo, dar si un lant de magazine de electroIT in Bulgaria, ar fi interesat de preluarea unui competitor din piata din Romania si de crearea unui jucator suficient de mare cat sa reziste si sa se bata de la egal la egal cu liderul Altex, potrivit unor surse din piata.

Iulian Stanciu, intrebat daca tranzactia pe care o considera oportuna se refera la vanzarea Flanco catre Domo, a raspuns "mai degraba la preluarea Domo", dar nu a oferit mai multe detalii.

Potrivit informatiilor ZF, cei doi jucatori au mai purtat discutii in urma cu un an, imediat dupa intrarea Domtech in actionariatul Domo, insa acestea nu s-au concretizat. La momentul acela Flanco a pus pe masa o oferta pentru Domo.

Citeste si:
Adeplast a fost vandut catre grupul elvetian Sika AG
Adeplast a fost vandut catre...

Un acord intre Domo si Flanco ar crea un jucator de talia Altex, care ar putea totodata sa obtina conditii mai bune de la furnizori. Altex a obtinut in 2012 - ultimul an pentru care exista date publice - afaceri de 254 milioane euro.

Domo a obtinut in acelasi an 126 milioane euro, iar Flanco 137 milioane euro. Domo are in prezent circa 100 de ma gazine, iar Flanco aproximativ 80.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
LVMH cumpara Tiffany & Co pentru 16,2 miliarde dolari