“Sper ca Romania sa devina un hub al cercetarii si dezvoltarii. Ne aflam la intersectia dintre doua lumi. Noi putem castiga folosind triunghiul de aur, iar aici fac referire la o buna comunicare dintre mediul academic, mediul de afaceri si administratia locala. Prin relatia dintre cei trei poli de interes, <<triunghiul de aur>> poate aduce un succes si bunastare tuturor membrilor comunitatii”, a declarat Valeriu Zgonea.
Prezent la cea de-a doua editie a evenimentul Cluj Innovation Days, eveniment care prezinta planurile proiectului Cluj Innovation City (o initiativa a Cluster IT), seful Camerei Deputatilor a subliniat ca acesta este un proiect vizionar, iar prioritatea va fi creearea de progres a societatii in urmatorii ani.
“Trebuie sa avem o dezvoltare sociala durabila si tocmai de aceea avem nevoie de un ecosistem prietenos. Clujul este astazi un model, Dintr-un proiect pilot, orasul poate deveni un pilon in dezvoltare si cercetare”, a mai spus Zgonea.
La randul sau, Horia Uioreanu a aratat ca scopul clusterului este de a-si depasi barierele, lucru pe care l-a demonstrat in cei aproape doi ani de la infiintare.
“Cluj Innovation City a trecut de stadiul de idee. Proiectul produce efecte. Clujul a devenit capitala in domeniul IT. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a sprijini acest proiect. Vrem sa facem din Cluj cel mai important loc pentru dezvoltare in IT”, a spus Presedintele CJ Cluj.
Peste 50 de experti interni si internationali, comisari europeni, autoritati publice, academicieni si oameni de afaceri vor lua cuvantul in cadrul celei de-a doua editii a evenimentului Cluj Innovation Days (CID), organizat de Cluj IT Cluster la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.
Cluj IT este o asociatie de tip cluster inovativ, infiintata in octombrie 2012, avand ca membri 30 de companii de IT, 3 institutii de invatamant superior, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, 8 institutii publice si organizatii catalizator.
Cluj IT Cluster este o initiativa de business cu scopul de a creste competitivitatea in IT, de a face mai vizibila si mai atractiva industria IT din Romania, respectiv de a pozitiona Clujul ca un hub regional IT inovator. Clusterul are sustinerea guvernului si a autoritatilor locale, care considera Cluj IT o initiativa de importanta nationala.